Vanghelie, pe mâna procurorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au sesizat procurorii Parchetului Judecătoriei sectorului 2 să-l cerceteze pe primarul Sectorului 5,  Marian Vanghelie, pentru fals în declaraţii.

Acuzaţiile ANI se referă la existenţa unor neconcordanţe şi omisiuni în declaraţiile de avere şi de interese ale lui Vanghelie.

Potrivit ANI, edilul sectorului 5 nu a menţionat în aceste declaraţii acţiunile pe care le deţine la şase SIF-uri, iar în declaraţia de interese din iulie 2004 a scris că deţine calitatea de acţionar la o societate comercială „nume indescifrabil".Or, conform datelor de la Registrul Comerţului, edilul sectorului 5 nu figurează ca acţionar la nicio societate  comercială.

Inspectorii ANI mai susţin că Vanghelie a precizat în declaraţiiile de avere că a cumpărat un apartament în Bucureşti, dar declaraţiile nu sunt confirmate de Direcţia Impozite din Primăria Sectorului 2.

Conform ANI, Vanghelie nu a răspuns la niciuna dintre cele cinci solicitări prin care inspectorii instituţiei i-au solicitat să le pună la dispoziţie documentele necesare soluţionării dosarului său.

Vanghelie a declarat, citat de Mediafax, că este "liniştit" pentru că ANI" a anunţat" verificarea sa "de-acum un an şi jumătate". ANI s-a sesizat din oficiu în cazul lui Vanghelie în  mai 2008.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite