Vanghelie: „Donez capela urmaşilor Lahovary“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, este dispus să returneze, printr-o donaţie, capela familei generalului Iacob Lahovary din Cimitirul Bellu.

Declaraţia edilului a fost făcută, ieri, în emisiunea radio a lui Liviu Mihaiu, de la Radio Guerrilla, la finalul unei campanii de presă declanşată de dezvăluirile din ziarul „Adevărul" şi continuată de protestele în stradă ale angajaţilor Radio Guerrilla.

„Sunt dispus să repar această problemă morală prin a dona familiei respective acest cavou. Nu am nicio problemă, nu mi-am dorit niciodată să creez aşa probleme şi, în plus, e păcat de Dumnezeu. Vreau să-l chem pe cel din familie şi să caut, prin toate formele legale, cedarea cavoului către familia respectivă. Ulterior am aflat că persoana îngropată acolo era un general al Armatei Române. Deci, e păcat de Dumnezeu şi nu vreau să rămână pe mine amprenta asta, pentru că nici eu şi nici decedatul, săracu', nu ne-am dorit acest lucru", a declarat Marian Vanghelie.

Intenţiile primarului sunt însă, cel puţin deocamdată, doar la nivel declarativ. În ceea ce-i priveşte pe oficialii Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), aceştia nu au primit nicio cerere prin care Vanghelie sau concesionarul cavoului familiei Lahovary să renunţe la locul de veci.

Până ieri la prânz, la sediul ACCU nu a fost înregistrat niciun document prin care monumentul să fie cedat către administraţie sau o altă persoană. „Acest demers nu s-a făcut nici telefonic şi nu se cunoaşte vreo intenţie de acest gen", au precizat oficialii ACCU.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite