Vânătoare de câini în curtea şcolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jean Marinescu, vânător-şef la Ocolul Silvic din comuna Vela, a dat buzna joi pe poarta şcolii, cu puşca în mână. Elevii din Vela, ieşiţi în curtea şcolii la ora de sport, au fost martori când Jean Marinescu a împuşcat un câine în picior şi apoi l-a lovit de mai multe ori cu patul puştii.

Jean Marinescu (32 de ani), vânător-şef la Ocolul Silvic din comună, a urmărit un câine, joi, până când a intrat pe poarta şcolii, apoi a tras două focuri de armă.

Citiţi şi:


„L-a împuşcat în picior, iar căţelul plângea de durere. A văzut că nu l-a omorât şi a continuat să-l lovească cu patul puştii în cap. Unii copii au leşinat de frică şi a fost nevoie de minute bune pentru a-i putea calma“, a povestit Adrian Boştină, profesor de educaţie fizică şi sport la Şcoala cu clasele I-VIII din Vela, martor la incident.

Profesorul spune că este inadmisibilă o asemenea faptă, motiv pentru care a şi depus plângere la poliţie împotriva vânătorului.

Adrian Boştină, profesorul martor

image

Părinţii elevilor sunt revoltaţi şi cer ca vinovatul să plătească. Ana Tudor a declarat că fiica ei a venit acasă plângând şi i-a povestit cum l-a privit pe bărbat în timp ce omora câinele: „Nu este normal aşa ceva, să tragi cu puşca de vânătoare chiar în curtea şcolii? Dacă prin zonă trecea un copil şi îl împuşca?“.



Se tem să meargă la şcoală

Micuţii povestesc şocaţi prin ce chinuri a trecut căţelul. „Era plin de sânge, iar vânătorul îl chinuia rău. Mie mi-a venit rău când am văzut cum îl bătea cu puşca“, a declarat Andra Getoiu, elevă în clasa a III-a.

„Eu am văzut cum a tras în căţeluş două focuri. M-am speriat şi am chemat imediat un profesor. Vânătorul l-a lovit în continuare, fără să-l deranjeze că noi priveam cum încearcă să-i ia viaţa“, şi-a aminitit Cristina Vâlcea, elevă în clasa a VII-a.

image

 

Aurelia Mantea, cadru didactic la şcoala din localitate, spune că elevii sunt traumatizaţi de cruzimea de care a dat dovadă bărbatul. „Pe copii îi marchează totul. Sunt convinsă că nu vor uita niciodată cum a fost omorât bietul animal“, a povestit învăţătoarea.

Pe de altă parte, şcolarii spun că le este frică să mai meargă la ore, ca nu cumva să păţească ceva. „Putea să ne împuşte pe noi“, a spus Dragoş Mitricov, în vârstă de 10 ani.

Imediat după incident, vânătorul s-a ascuns în casă, iar de două zile nu a mai fost văzut de nimeni. Vecinii spun că nu este pentru prima dată când bărbatul a folosit arma pe domeniul public. „L-am văzut cu arma în spate de mai multe ori, trage în animale prin comună“, susţine Ioana Mercaru (63 de ani).   

image
image



Vânătorul riscă să ajungă la închisoare

Maria Marinescu, soţia vânătorului, spune că soţul său este nevinovat: „Nu a tras cu puşca în curtea şcolii. Profesorul de sport vrea să îl distrugă şi din această cauză a depus plângere la poliţie împotriva lui“. Poliţiştii au demarat o anchetă şi i-au confiscat bărbatului arma şi permisul de portarmă. ,

image


Maria Marinescu, nevasta vânătorului

image

„Dosarul va fi trimis către Parchet, care va decide ce se va întâmpla mai departe“, a spus Dumitru Belea, ajutorul şefului de post din comuna Vela. Bărbatul riscă între trei şi cinci ani de închisoare pentru rele tratamente aplicate animalelor.

L-a împuşcat în picior, iar căţelul plângea de durere. Unii copii au leşinat de frică şi a fost nevoie de minute bune pentru a-i putea calma.
Adrian Boştină
profesor

image
image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite