Vameşii de la Cenad au găsit 14 arme ascunse în bagajele unor nemţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii timişeni au descoperit un arsenal de arme de vânătoare şi muniţii asupra a doi turişti germani care voiau să intre în ţară pe la Vama Cenad.

Armele au fost descoperite în urma controlului de frontieră, pe sensul de intrare în ţară la Vama Cenad. Cetăţeanul german- W.Roman Bernhard- în microbuzul căruia se aflau armele are 52 de ani.

Sergiu Valentin Rus, purtător de cuvânt al Poliţiei Timiş, a declarat sâmbătă că pe numele celor doi s-au întocmit dosare de cercetare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, asupra lor găsindu-se 14 arme de vânătoare cu lunetă, dintre care, 13 cu glonţ şi una cu alice şi 1.000 de cartuşe.

Dacă unul dintre ei avea acte doveditoare şi le-a spus poliţiştilor români că armele au fost aduse spre vânzare, la comandă, cel de-al doilea cetăţean german nu avea acte de provenienţă a mărfii


"W. Roman Bernhard declară că este armurier autorizat, posedă documente pentru armele şi muniţia descoperită în autovehicul, armele fiind comandate de mai multe persoane din România, urmând să le transporte la domiciliul acestora", se arată în documentul remis de IPJ Timiş.

Pe acelaşi sens de intrare în România a fost oprit pentru control un alt microbuz, în interiorul căruia au fost depistate opt persoane, printre care şi un alt cetăţeanul german de 36 de ani, asupra căruia au fost descoperite 192 de cartuşe de vânătoare cu glonţ, de calibrul 22-250, o lunetă pentru armă de vânătoare, iar sub îmbrăcăminte au fost găsite o cutie cu 50 de cartuşe şi un închizător pentru armă cu glonţ, pe care nu le-a declarat în punctul vamal.

"Întrebat fiind de provenienţa acestora, cel în cauză a declarat că nu posedă documente pentru acestea şi că le-a primit în data de 19 iunie, la plecarea din Germania, de la  W. Roman Bernhard, pe care îl cunoaşte de mai mult timp şi care l-a rugat să le transporte în România. Din verificările efectuate a rezultat că persoana în cauză nu este autorizat pentru a deţine purta şi folosi arme şi muniţii letale", se mai arată în comunicatul IPJ Timiş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite