Valută susţine până la moarte că e nevinovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protest - A intrat în comă pentru a demonstra că nu a pus la cale jaful de la BRD

Jahani Farid, şeful grupării care a fraudat BRD-ul, se zbate între viaţă şi moarte la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara.

Intrat în comă de două zile, Farid era păzit astăzi straşnic de o echipă de gardieni de la Penitenciarul Timişoara. Aceştia s-au postat în salonul de la reanimare, unde Farid este îngrijit. Aceştia nu îi dau şanse de supravieţuire. „Starea sa este foarte gravă. Este intubat şi respiră artificial. Are mai multe afecţiuni respiratorii şi are mari probleme cu ficatul. Are probleme severe de nutriţie, anemie şi icter”, a spus medicul Dorel Săndesc, şeful Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara.


Jahani Farid a fost transportat, duminică, de la un penitenciar din Bucureşti, la Timişoara, unde avea luni un termen în procesul de la Tribunalul Timiş. Starea lui s-a agravat pe drum. Într-o primă fază i s-au acordat îngrijiri medicale la un spital din Haţeg. Ulterior a fost transportat la Spitalul Judeţean Timişoara, intrând în comă. Bărbatul a slăbit aproape 60 de kilograme din februarie, când a fost arestat de către magistraţii Curţii de Apel Timişoara. Medicii spun că acum are aproximativ 35 - 40 de kilograme, iar toate problemele de sănătate sunt provocate de o nutriţie precară. În iulie, bărbatul a mai fost în comă pentru cinci zile, dar şi-a revenit. Bărbatul a intrat în greva foamei la scurt timp după ce a fost arestat, fiind ultima persoană reţinută în dosarul fraudei de peste 2 milioane de euro de la BRD Craiova. Deşi procurorii DIICOT susţin că el a fost creierul afacerii, Paul Valută, cum mai este cunoscut Farid în lumea interlopă, a intrat în greva foamei clamând că e nevinovat.


Jahani Farid este judecat alături de alte cinci persoane, printre care şi interlopul timişorean Doru Meosu, pentru că ar fi furat din conturile BRD, cu sprijinul unei casiere, peste 2,2 milioane de euro. Aproximativ 400.000 de euro nu au fost nici acum recuperaţi. Jahani Farid a fost patron la divizionara B a echipei de fotbal FC Caracal, iar în Craiova este cunoscut ca om de afaceri, care s-a ocupat cu schimburi de valută, iar acum deţine un restaurant select.

Antecedente
Paul Valută este domiciliat în Craiova şi are cetăţenie iraniană şi suedeză, precum şi română. A făcut bani în 1990 din schimb valutar, de unde i se trage porecla. Cât timp a locuit în capitala Olteniei a mai fost cercetat pentru o serie de infracţiuni, printre care viol, cămătarie şi proxenetism.

Starea sa este foarte gravă. Este intubat şi respiră artificial. Are probleme severe de nutriţie
Dorel Săndesc
Şeful secţiei ATI

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite