Valerian Vreme: "România este înaintea multor state în privinţa sistemului informatic"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România este înaintea multor state în ceea ce priveşte sistemul informatic, este de părere ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme.

Trebuie să trecem prin criză, care înseamnă criză, dar şi oportunitate. Avem de informatizat structurile statului. Vrem ca România să se găsească în spaţiul virtual, vrem o Românie virtuală, a spus demnitarul, luni, la Liceul "Tudor Vianu" din Capitală, cu prilejul deschiderii anului şcolar, informează Agerpres.

În opinia ministrului, prioritatea momentului o reprezintă informatica şi construirea unui sistem solid.

Cu ocazia festivităţii de la Liceul "Tudor Vianu", Vreme i-a sfătuit pe elevii unităţii de învăţământ să fie parte a strategiei de creare a sistemului informatic.

Aş vrea să mă consideraţi un membru al comunităţii informaticienilor din România. În urmă cu 33 de ani treceam pragul Liceului de Informatică din Iaşi. Vă doresc ca peste 33 de ani să ocupaţi acelaşi fotoliu ca şi mine. Sunt aici în calitate de ministru, dar şi în calitate de absolvent de liceu de informatică, a adăugat acesta.

Ministrul a vizitat liceul, unde i-au fost prezentate softurile educaţionale create de elevii din această unitate de învăţământ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite