Vâlcenii preferă să stea acasă de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofertele atractive în străinătate nu au succes în vremuri de criză

Doina Badea, manager agenţia de turism Mega Travel din Râmnicu Vâlcea, povesteşte că, deşi are oferte atractive pentru Paşte nici un vâlcean nu a fost interesat deocamdată de ele. Cele mai ieftine sejururi sunt în Grecia, Turcia şi Bulgaria.
Un sejur în Grecia, în perioada 16-20 aprilie, la Thassos, costă 159 euro de persoană, cu cazare şi masă la hotel. La acest preţ se adaugă  70 de euro transportul dus-întors. Un sejur în Turcia, în perioada 16-22 aprilie la un hotel de cinci stele, în Istanbul, cu cazare şi masă, costă 239 de euro de persoană. Şi aici, se adaugă alţi 70 euro, pentru drum.

Nu sunt bani pentru sejururi de Paşte


„Avem oferte pentru Paşti, dar până acum nu a venit nimeni, nici măcar să întrebe. Din experienţa anilor trecuţi vă spun că vâlcenii fac Paştele acasă. Majoritatea preferă să se întâlnească cu rudele şi prietenii şi să iasă la un grătar”, spune Doina Badea. Tot ea ne povesteşte că anul trecut a petrecut Paştele într-o staţiune din Bulgaria. „În toată staţiunea, nu am întâlnit niciun vâlcean, în schimb, parcările erau pline de maşini din Cluj şi Bucureşti”. Adriana Mareş stă acasă de Paşte din cauza crizei. „Pe criza asta e buget de austeritate. Unde să ne mai ducem când nu mai suntem siguri nici de locurile de muncă. Peste tot dau oamenii afară. Trebuie să ţinem cât mai bine de bani. Nu am bani ca să plec undeva şi stau acasă”, declară Adriana.
O altă râmniceancă, Tamara Stelian, petrece sărbătorile acasă pentru că nu are decât două zile libere. „Sunt liberă doar sâmbătă şi duminică. Unde să mă duc?  Ambele zile le pierd pe drum, pentru că luni mă întorc la lucru. Mai bine stau acasă şi mă odihnesc”, afirmă Tamara care este brutar.
Pentru că vâlcenii stau acasă, multe agenţii de turism nici nu au oferte pentru Sărbătorile Pascale. „Nu avem nicio ofertă de Paşte pentru că lumea nu e interesată. Sunt libere puţine şi oamenii preferă să stea acasă”, precizează un angajat al agenţiei Raitour. Agenţia Mega Travel nu are oferte pentru Paşte şi în ţară. „Nu am luat nici o ofertă din ţară pentru că totul e foarte scump. Am vrut să iau oferte din staţiunile din Bucovina şi când am văzut preţurile am renunţat. O singură noapte într-o staţiune din Bucovina, într-o casă bătrânească, unde omul era servit cu tradiţionalele ţuică şi brânză era 50 euro de persoană”, spune Doina Badea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite