Vâlcenii vor vedea oraşul dintr-un balon cu aer cald

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a pregătit câteva surprize pentru sărbătoarea de zilele oraşului

Amatorii de senzaţii tari pot urca de Zilele Oraşului într-un balon cu aer cald ce îi va duce la câteva sute de metri deasupra oraşului. Privilegiul de a vedea municipiul de sus îl vor avea doar cei ce vor participa la concursul „Gânduri bune pentru Râmnic“, organizat de primărie. „Cei care doresc să participe la această selecţie vor trimite mesajele pe adresa electronică iubesc.ramnicul@yahoo.com sau le vor depune, începând de săptămâna viitoare, într-o urnă specială ce va fi amplasată în vecinătatea primăriei“, explică Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al municipalităţii. El mai afirmă că toţi cei care doresc să participe vor trebui să lase şi datele de identificare (nume, număr de telefon, adresă şi vârstă) pentru a putea fi contactaţi în cazul în care vor fi selecţionaţi.

Pentru cinci minute, mai aproape de cer

Daniel Ionescu spune că, timp de două zile, între 25 şi 26 iulie, balonul cu aer cald se va ridica deasupra oraşului, dar nu va pleca nicăieri, el fiind ancorat de sol, plutind doar deasupra parcului Zăvoi. „Am făcut un calcul şi va face în jur de 200 de ascensiuni, majoritatea celor care vor urca fiind cei extraşi la tragerea la sorţi. Vor urca în balon oficialităţi locale, dar şi ziarişti“, promite purtătorul de cuvânt al primăriei. Ionescu mai spune că durata fiecărei ascensiuni va fi de cinci minute. Balonul cu aer cald va fi adus la Râmnicu Vâlcea de o firmă din Bucureşti.

Maşini de epocă şi concerte de zilele oraşului

În perioada 24-29 iulie, râmnicenii vor sărbători zilele oraşului. Anul acesta municipalitatea a pregătit o serie de evenimente, printre care şi o expoziţie şi o paradă de maşini de epocă, aduse special la Râmnic pentru încântarea cetăţenilor. Nu vor lipsi focurile de artificii şi concertele cu trupe celebre, ale căror nume nu sunt încă dezvăluite de către organizatori. Tot cu ocazia zilelor Râmnicului se va organiza şi un târg al meşterilor populari, eveniment ce a devenit deja o tradiţie în oraş. O noutate este organizarea „Nopţii albe a Râmnicului“, când, pe 25 iulie, circulaţia pe Calea lui Traian va fi oprită începând cu ora 23.00, iar localnicii se vor plimba în voie prin centrul oraşului. Noaptea albă va abunda de concerte, spectacole, focuri de artificii şi expoziţii deschise până dimineaţa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite