Evacuaţii de la Ocne vor face iarna tot la rude

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familiile evacuate de la Ocnele Mari nu se pot muta deocamdată în casele construite special pentru ele. Doar şase din cele 20 de locuinţe planificate pentru a fi date în folosinţă în acest an sunt gata, însă nu dispun de gaze şi electricitate.

Oamenii, care s-au mutat la rude, se tem că nu vor avea locuinţele gata până la căderea primei zăpezi. Unii dintre ei aşteaptă de doi ani casa promisă de autorităţi.

Este vorba despre câteva familii afectate de surpările din 2006, atunci când Câmpul 2 de sonde de la Ocnele Mari s-a prăbuşit, iar mai multe imobile au fost inundate de saramură.

„Vine şi iarna şi nu ştiu ce să mai fac"

„Casa pe care mi-au promis-o nu e gata, iar în garsonieră stau în frig, pentru că nu e introdus gazul. Seara mă duc la copii, la oraş, şi rămân la ei peste noapte. M-am săturat toată ziua pe drumuri. Vine şi iarna şi nu ştiu ce să mai fac", povesteşte, îngrijorată, Ana Ciriperu. Locuinţa Anei Ciriperu a fost afectată în această vară de saramura din Câmpul I.

„Utilităţile sunt o problemă. Facem demersuri pentru a o rezolva, pentru ca toate cele şase familii să beneficieze de un confort normal", a declarat Petre Ungureanu, prefectul judeţului Vâlcea. Restul de 14 case vor fi gata în aprilie 2010.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite