Sute de copii sunt aşteptaţi în taberele din Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vara aceasta, centrele de agrement sunt deschise între 15 iunie şi 13 septembrie

Elevii din toată ţara pot să-şi petreacă vacanţa în taberele Căciulata şi Brădişor, din zona montană a judeţului Vâlcea. Centrele de agrement au fost verificate, săptămâna aceasta, de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) şi ai Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor (CPC) Vâlcea, pentru a vedea dacă îndeplinesc toate condiţiile pentru a fi deschise.

Prima serie de copii va sosi luni


„La Căciulata şi Brădişor, spaţiile de cazare arătă bine, la fel şi blocurile alimentare. La Brădişor se mai lucra la schimbarea întrerupătoarelor. Ambele tabere primesc autorizaţie igienico-sanitară şi, pe 15 iunie, vor veni primele grupuri de copii“, a declarat  Maria Murăruş, directorul DSP Vâlcea. DSP a făcut şi repartizarea medicilor de familie în tabere, care se vor ocupa de sănătatea copiilor în această vară. 
Taberele sunt în administrarea Direcţiei Judeţene pentru Tineret (DJT) Vâlcea şi fiecare are câte 100 de locuri. Gradul de ocupare estimat în sezonul de vară e de peste 90%. Fiecare serie stă câte şase zile. „În prima serie, la Căciulata sunt deja înscrişi 90 de copii, iar la Brădişor 60 de copii şi se aşteaptă restul confirmărilor. Copiii care vin de pe 15 iunie sunt din Teleorman, Cluj şi Vrancea“, spune Cosmin Constantinescu, directorul DJT. O zi în tabără cu cazare şi trei mese costă 55 de lei, de persoană. În centrul de agrement, elevii au parte de acţiuni tematice, de orientare turistică pe munte, cercetăşie, tir cu arcul. La dispoziţia fiecărui grup va fi un profesor de sport şi un antrenor de karate care va încerca să le câştige tinerilor încrederea şi să-i facă să mai uite de calculator. Ultima serie care va merge în tabără în această vară e cea din 7 - 13 septembrie.
DJT are în administrare şi tabăra Cozia, dar baza de agrement rămâne închisă vara aceasta. „La Cozia nu se va da drumul pentru că de la 1 iulie intră în reabilitare totală. Sunt 26 de dormitoare care arată bine, dar nu au bloc alimentar.  Nu o să se cazeze nimeni la Cozia, vara aceasta“, a explicat Murăruş.

Tabăra Cozia va fi complet renovată


Cosmin Constantinescu declară că tabăra va fi complet renovată. Centrul Cozia e format din trei vile: Cozia, Oltul şi  Lotru. „Toate vor fi renovate. Se va amenaja curtea, va fi refăcut gardul, se modernizează blocul alimentar şi grupurile sanitare. Valoarea investiţiei e de 1,7 milioane de lei şi fondurile sunt alocate de Ministerul Tineretului şi Sportului“, a precizat Constantinescu. În perioada următoare DJT va organiza licitaţia pentru a  alege constructorul care se va ocupa de lucrare. Tabăra nu a mai fost renovată de ani buni. Până în decembrie 2008 ea a fost în administrarea unei firme de turism, iar de atunci a fost preluată de DJT Vâlcea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite