Văduvă îndrăgostită de ucigaşul soţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emanuela Grădinaru,  din satul botoşănean Gorbăneşti, este convinsă că şi-a găsit sufletul-pereche în cel care i-a omorât bărbatul în urmă cu cinci ani. Criminalul a fost eliberat în urmă cu două săptămâni şi s-a mutat cu văduva celui pe care l-a ucis şi copiii acestuia. „Este cel mai bun om din câţi am întâlnit”, spune femeia.

Trei copii de 4, 5 şi respectiv 8 ani sunt crescuţi de omul care le-a omorât tatăl. Mama lor, Emanuela Grădinaru, 43 ani, a rămas văduvă în urmă cu cinci ani, când soţul ei a fost omorât într-o încăierare dintr-un bar din sat. Atunci, Marinică Murăraşu, 41 ani, a spart o halbă de bere şi i-a tăiat dintr-o mişcare gâtul lui Valentin Grădinaru, pe atunci în vârstă de 34 ani.

Criminalul a fost condamnat la cinci ani de închisoare şi la plata unei pensii alimentare către familia celui ucis.

Dragoste pătimaşă printre gratii

Din închisoare, Marinică i-a scris Emanuelei că regretă că a lăsat trei copii fără tată şi că vrea să o întâlnească
să-şi ceară iertare. „Voiam să îmi cer scuze şi să discutăm despre pensia pe care trebuia să le-o achit copiilor. Am discutat la vorbitor şi ne-am plăcut din prima clipă. De atunci am păstrat legătura până la eliberare”, a povestit bărbatul.

image

Emanuela Grădinaru spune că este fericită

Văduva şi criminalul soţului şi-au trimis scrisori de dragoste vreme de cinci ani, până la eliberarea acestuia. Şi Emanuela îşi vizita iubitul ori de câte ori avea prilejul. „Mă învoiam de la serviciu ca să îl văd. Nu puteam sta unul fără celălalt.

Simţeam că mă înţelege şi că e alături de mine. Am vorbit cu el şi mi-am dat seama că nu a vrut să îmi omoare soţul. Cu toţii avem nevoie de o a doua şansă”, a spus văduva îndrăgostită. Mai mult, după ce relaţia dintre cei doi a devenit serioasă, Emanuela şi-a adus cei trei copii la audienţă să-şi cunoască viitorul tată adoptiv.

Dădacă perfectă

După cinci ani petrecuţi după gratii, bărbatul a fost eliberat pentru bună purtare şi s-a mutat în casa văduvei lui Valentin.
Lui Marinică nu i-a fost greu să se facă acceptat de copii. „Se poartă frumos cu ei, le face de mâncare, îi duce la grădiniţă ori la şcoală, se joacă împreună în fiecare zi. Suntem o familie. Ce a fost, a trecut”, a mai spus Emanuela, care e convinsă că relaţia cu Marinică este cel mai bun lucru care i se putea întâmpla. „Ne iubim şi am încredere în el”, a ţinut să mai spună femeia, parcă pentru a închide gura sătenilor care şuşotesc în spatele ei.

image

Marinică Murăraşu s-a mutat în casa victimei sale

De altfel, localnicii din comuna botoşăneană nu se feresc să arate că nu sunt dispuşi să-l accepte pe ucigaş în rândul lor. „S-ar întoarce bărbatu-su în mormânt dacă ar şti că nevasta lui trăieşte cu un criminal care i-a luat viaţa”, şoptesc oamenii. Mulţi dintre aceştia se feresc să vorbească despre cei doi, însă se tem ca nu cumva Emanuela să nu împărtăşească soarta soţului ei.

Copiii vor suferi

Psihologii cred că foarte mult vor avea de suferit copiii, când vor afla că bărbatul care le ţine loc de tată este cel care le-a ucis părintele. „Un om care a ridicat mâna şi a lovit, o va face şi a doua oară. Nu se poate stăpâni. Copiii nu înţeleg acum, dar vor avea de suferit mai târziu, când vor afla ce s-a întâmplat cu tatăl lor. Protecţia Copilului ar trebui să se sesizeze”, a declarat dr. Nicolae Vlad, directorul Spitalului de Neuropsihiatrie Botoşani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite