Radu Dorel, directorul Institutului Cantacuzino:" Nu ştim cu exactitate câte doze de vaccin mai sunt pe piaţă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii care s-au vaccinat antigripal anul acesta, cu vaccin produs de la Institutul Cantacuzino, nu au nicio problemă, însă Ministerul Sănătăţii a suspendat vaccinarea pentru că la controlul din ianuarie specialiştii  au constat că lipseşte o proteină.

Radu Dorel, directorul Institutului Cantacuzino, a declarat pentru "Adevarul" că în decembrie vaccinurile erau în regulă. "La controlul din ianuarie însă am observat că o componetă a scăzut. În fiecare an, tulpinile se mai schimbă, fiecare tulpină se comportă diferit. Nu ştim cu exactitate câte doze de vaccin mai sunt pe piaţă, noi am dat toate cele 1 milion de vaccinuri pe care le-am produs", a spus Radu Dorel.

Ministerul Sătănăţii a oprit, ieri, vaccinarea antigripală  pentru 7-10 zile pentru că 350.000 de doze pregătite pentru imunizarea din 2012 aveau concentraţia uneia din cele trei componente scăzută.

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a cerut, luni, de urgenţă o informare scrisă Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino cu privire la "conformitatea din punct de vedere al imunogenităţii vaccinului gripal sezonier".

"În acest context şi având în vedere evoluţia favorabilă a virozelor respiratorii şi gripei din ultimele săptămâni în România s-a convenit sistarea vaccinării antigripale sezoniere pe o perioadă de 7-10 zile, până la finalizarea tuturor analizelor", a informat Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

Ministerul Sănătăţii a precizat că până în prezent nu au fost semnalate cazuri care să prezinte probleme de sănătate în urma vaccinării.

Oficialii spun că livrarea produselor va fi sistată către populaţie, iar vaccinurile vor fi distruse.

Până acum,  aproape 500.000 de români  au fost vaccinaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite