Vaccin all-inclusive, din toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccin
Vaccin

România va avea, în toamna acestui an, un vaccin care va lupta atât împotriva gripei sezoniere, cât şi a celei pandemice, a anunţat epidemiologul Geza Molnar, consultant al Ministerului Sănătăţii.

„Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că în luna mai va elabora schema unui vaccin antigripal sezonier care va conţine şi tulpina A(H1N1). Asta înseamnă că din luna octombrie şi vaccinul produs la Institutul Cantacuzino va avea ambele valenţe", a explicat prof. Molnar.

Pandemia de gripă A(H1N1) nu se va termina odată cu sezonul rece. Specialiştii mai aşteaptă încă două valuri de gripă nouă, unul în vara lui 2010 şi celălalt, în iarna viitoare. Astfel că cine se vaccinează acum va fi imunizat până în primăvara lui 2012.

Până acum 1,5 milioane de români s-au vaccinat împotriva gripei A(H1N1) şi au fost produse trei milioane de doze din cele cinci milioane câte a contractat Ministerul Sănătăţii. Institutul Cantacuzino este capabil să producă alte doze, cam un milion pe lună, dacă vor fi solicitări.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite