Văcarii îşi mută protestul la fabrici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorii vor ca noul Guvern să oprească importul de lapte „otrăvit“

Crescătorii de taurine spun că laptele din străinătate e mai puţin bun faţă de cel din ţară.

Fermierii din mai multe judeţe ale ţării au protestat şi astăzi în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac. Oamenii spun că este ultima zi de protest în vămi şi că zilele următoare acţiunile se vor muta în faţa fabricilor de lapte din ţară. Manifestanţii cer statului român să-i protejeze de importul de lapte, care are o calitate îndoielnică. „Vrem să avem un dialog cu noul guvern”, a declarat Gavrilă Tuchiluş, vicepreşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Vaci din Moldova. În caz contrar, fermierii ameninţă că vor bloca intrările în fabricile de lapte din ţară şi vor solicita Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) verificarea laptelui importat.
„Copiii noştri beau lapte otrăvit din vest”, au acuzat protestatarii, care sunt decişi să nu renunţe la proteste până când importurile de lapte nu vor fi controlate serios. Protestatarii intenţionează să picheteze şi sediile Direcţiilor Sanitar Veterinare din fiecare judeţ, instituţii care, în opinia crescătorilor de taurine, ar putea pune capăt importurilor de lapte de proastă calitate. „În acest fel, am avea şi noi o şansă să ne vindem produsul”, a spus Petre Năsui. La protestul de astăzi au participat doar crescătorii din Arad, Timiş, Alba şi Hunedoara, dar în ultimele două zile au mai participat şi persoane din alte judeţe.


Vigilenţă faţă de produsele din import
Conform directorului Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Arad, Viorel Agud, la nivelul judeţului nu s-au înregsitrat până acum probleme în privinţa calităţii laptelui importat. „N-am descoperit până acum lapte care să nu se încadreze în parametrii stabiliţi pentru acest produs. Laptele controlat s-a încadrat în parametrii normali”, a declarat Viorel Agud. Cu toate acestea, inspectorii sanitar-veterinari sunt în stare de alertă, pentru a evita ca în consum să ajungă lapte de o calitate îndoielnică. „Noi am fost feriţi de asemenea probleme, dar asta nu înseamnă că ele nu pot apărea. De aceea, suntem tot timpul într-o permanentă verificare a importurilor de lapte”, a precizat Agud.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite