Vacanţele de lux i-au costat pe români peste 50 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O vacanţă în Malta costă în jur de 500 de euro
O vacanţă în Malta costă în jur de 500 de euro

Turiştii români au cheltuit, în anul 2010, peste 50 de milioane de euro pentru vacanţele de lux, insulele tropicale şi croazierele fiind în topul preferinţelor.

Aproximativ 20.000 de români au cumpărat, în acest an, sejururi de peste 2.500 de euro în Singapore, Tanzania, Creta sau Republica Dominicană. Şi acest preţ este un mizilic dacă ne gândim la faptul că printre cele mai scumpe vacanţe vândute în 2010 se numără o croazieră de 103 nopţi, cu pensiune completă. Tariful acestui sejur a fost de 63.000 de mii de euro pentru două persoane, cu plecare din New York. Practic, românii au mai plătit o altă sumă de bani pentru biletele de avion până în Statele Unite. Traseul a inclus insulele Barbados, Mauritius, Canalul Suez, metropolele Rio de Janeiro, Montevideo, Sydney, Dubai, iar la întoarcere, petreceri în Monaco și Barcelona, anunţă capital.ro.

Un alt concediu scump a avut ca destinaţie Turcia, preţul achitat fiind de 43.000 de euro pentru un sejur de 11 nopţi al unei familii formată din patru adulţi, doi copii şi o bonă.

Traian Bădulescu, consultant pe turism în cadrul ANAT, a precizat că tariful mediu al unei vacanţe de lux a scăzut în acest an cu aproximativ 10% faţă de anul 2009, fiind de 2.500 de euro. În schimb însă, numărul celor care au preferat vacanţele de lux a crescut cu 10% faţă de anul trecut.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite