Vacanţe de iarnă cu discount

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vacanţe de iarnă cu discount
Vacanţe de iarnă cu discount

Până la sfârşitul lunii octombrie, se mai pot cumpăra vacanţe la schi şi de revelion cu reducere. Pârtiile de schi din Austria sunt preferatele bistriţenilor pentru vacanţele de iarnă.

Agenţii de turism din Bistriţa estimează că anul acesta vor vinde mai puţine vacanţe de iarnă, din cauza crizei. Pentru că pachetele de iarnă au fost scoase la vânzare doar de circa o săptămână, reprezentanţii agenţiilor de turism sunt rezervaţi în privinţa procentului de scădere a pieţei. Cu un singur aspect sunt însă de acord cu toţii: bistriţenii care s-au învăţat cu vacanţa de schi din ianuarie pe pârtiile din Austria nu vor renunţa nici în acest an.

Târgurile externe de Crăciun

Deocamdată, preţurile îi favorizează pe cei care şi-au făcut planurile de vacanţă şi achită repede costurile „Până la 30 octombrie avem reducere de 10%“, spune Adi Sângeorzan, agent de turism la Simcotur. Cele mai puţine solicitări vor fi şi anul acesta pentru Crăciun, pe care bistriţenii îl preferă în familie: „Se poate merge la târgurile tradiţionale de Crăciun, din Viena şi Praga, cu autocarul, la un preţ de 120-130 de euro”, recomandă Sângeorzan o destinaţie pentru amatorii de shopping. „Este o alegere minunată acest gen de excursie, sunt reduceri toată luna decembrie în Austria, Germania, Olanda şi Belgia, la aceste târguri, atmosfera este aparte“, confirmă Codruţ Sigartău, manager la Executive Travel. Petrecerea Revelionului alături de prieteni la pensiuni din Austria sau Ungaria este o altă tendinţă care s-a impus de câţiva ani.
O asemenea ofertă cu şapte zile de cazare cu demipensiune, cină specială de Revelion la hotel de trei stele cu 395 de euro, organizată de Executive Travel a avut trecere, astfel încât până acum s-au vândut cam 70 % din locuri. „În acelaşi regim vindem Revelionul la Pensiune în Ungaria între 200 de euro şi 400 de euro, la ultima fiind vorba de hotel de patru stele”, explică managerul de la Executive Travel. Pe lângă Austria, o destinaţie foarte îndrăgită, agenţiile de turism au introdus, în acest an, şi Franţa. „În decembrie vor fi curse charter cu plecare din aeroportul din Cluj. Nu ştim încă dacă vor prinde. Nu avem  feedback la această ofertă“, spune Adi Sângeorzan, agentul de turism de la Simcotur. „În principal, în Franţa, ofertele sunt pentru pârtiile de la Trois Valee, foarte căutate de turişti”.
Agenţiile de turism mizează în continuare pe Austria, „o destinaţie în care este imposibil să nu te întâlneşti cu bistriţeni pe pârtii”, spune Codruţ Sigartău. Pentru cei care vor pârtii bune, dar ceva mai aproape de casă, Codruţ Sigartău le propune Ucraina, la 60 de kilometri de Sighet, în staţiunea Bukovel.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite