Vacanţă în Bucovina, cu şorici şi ţuică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gazdele din Bucovina au pregătit săniile pentru plimbare
Gazdele din Bucovina au pregătit săniile pentru plimbare

Vă e dor de tăiatul porcului, de ţuica fiartă, de colindătorii care să vă cânte la geam, de cozonacul aburind şi de soba bunicii?

Pensiunile din Bucovina, Maramureş sau Sibiu, unde tradiţia nu e doar o simplă formalitate, vă pot oferi toate aceste lucruri. Şi, surprinzător, încă se mai găsesc locuri la pensiunile rurale din zonele tradiţionale. Un pachet turistic de trei zile, care include cazarea, cina de Crăciun şi participarea la toate ritualurile străvechi, porneşte de la 300 de lei de persoană.

Dacă vreţi să petreceţi zece zile de răsfăţ şi de tradiţie atât de Crăciun, cât şi de Revelion, preţul poate ajunge chiar şi la 2.300 de lei de persoană, la pensiunea Perla Brazilor din localitatea bucovineană Vama.

Gazdele de la Perla Brazilor, dar şi de la aproape toate pensiunile din zonă, au trasat deja un program turistic foarte variat din care nu lipsesc tăierea porcului, colindătorii, Moş Crăciun, jocurile populare Capra şi Ursul, vizitele la mănăstiri, plimbările cu săniile trase de cai şi, bineînţeles, celebrele mâncăruri bucovinene.

Festival de colinde

Nici Maramureşul nu se lasă mai prejos şi în acest an vine cu preţuri foarte bune. La aproape toate pensiunile din zonă, preţul, care include cazarea şi micul dejun, porneşte de la 100 de lei pe noapte pentru două persoane. În preţ mai intră „hramul porcului", care se face în gospodăria gazdelor.

O altă zonă unde tradiţia încă mai este la ea acasă este Mărginimea Sibiului. Aici se mai găsesc, totuşi, locuri la unele pensiuni din Sibiel, Răşinari, Tălmaciu şi Sălişte.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite