Vacanţă pe ultima sută de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Goana după concedii face ca toate cursele charter să fie ticsite. Până după jumătatea lunii septembrie, toate locurile în avioane sunt ocupate Locuitorii din vestul ţării plătesc oricât

Goana după concedii face ca toate cursele charter să fie ticsite. Până după jumătatea lunii septembrie, toate locurile în avioane sunt ocupate

Locuitorii din vestul ţării plătesc oricât ca să facă băi de soare pe plaje exotice şi să se răcorească la umbra palmierilor, la sfârşitul vacanţei.

Operatorii de turism anunţă că toate zborurile către destinaţii exotice sunt ocupate până după 15 septembrie. "Nu mai sunt locuri pe niciun avion, doritori încă mai sunt, dar din păcate toate locurile sunt deja vândute. Pe Tunisia, spre exemplu, până în 10 octombrie e totul ocupat", a declarat Cornelia Drăgănescu, managerul unei agenţii de turism din Timişoara.

Destinaţiile puţinelor curse charter libere sunt foarte costisitoare, iar timişorenii trebuie să fie ageri la ofertele agenţiilor. "Mai avem câte două locuri la Palma de Mallorca, Corfu, Zakintos", a spus managerul agenţiei de turism Colibri, Nicolae Lengyel.

Turcia s-a vândut cel mai bine

Oferta agenţiilor de turism a conţinut în această vară destinaţii precum Antalya, Palma de Mallorca, Salonic, Zakintos, Corfu, Rhodos ori Malta, iar pentru acestea au fost organizate chartere cu plecare din Timişoara. Cele mai bine vândute destinaţii au fost, de departe, plajele din Turcia, pentru raportul echilibrat între preţ şi calitate, spun operatorii.

"Au fost foarte mulţumiţi de sistemul all-inclusive, pentru că plăteşti acasă şi acolo ai la dispoziţie orice. Serviciile sunt foarte bune, te poţi relaxa total", a declarat Carmen Rădoi, directorul de vânzări a agenţiei Eureka din Timişoara. Potrivit acestea, Riviera Antalyei îi încântă pe călători, având cele mai frumoase plaje din Turcia, şi peisaje care taie răsuflarea. Toate locurile în charterul care duce la această destinaţie sunt ocupate până în 13 septembrie.

Toţi clienţii au vrut cu avionul

Agenţii de turism spun că, în acest an, cei mai mulţi dintre turişti au preferat să plece în vacanţă cu avionul, spre deosebire de anii trecuţi, când călătoriile cu autocarul erau la mare căutare. Ei îi sfătuiesc pe timişoreni să îşi rezerve din timp vacanţele, mai ales dacă acestea sunt în vârful sezonului.

Oferte de ultim moment

Agenţia de turism Colibri are libere în acest moment, patru locuri pentru charter-ul care duce în Zakintos, în 10 septembrie. Preţurile pornesc de la 500 de euro, pentru şapte noţi de cazare la hotel de 2,3 stele, cu mic dejun inclus şi transport şi ajung până la 900 de euro la hotelurile de lux. Aproximativ la aceleaşi preţuri se găsesc destinaţiile Corfu ori Malta.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite