VIDEO Parada gay s-a desfășurat fără incidente. Loredana a paticipat la Marșul Diversității

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sâmbătă după-amiază va avea loc marşul Asociaţiei "Accept"
Sâmbătă după-amiază va avea loc marşul Asociaţiei "Accept"

Aproximativ 300 de persoane au participat, sâmbătă, la o paradă gay la Bucureşti. Mai mulți reprezentanți ai minorităților sexuale au defilat în București pentru apărarea drepturilor persoanelor gay, lesbiene, bisexuale și transgender.

Manifestanţii, purtând baloane şi steaguri curcubeu, s-au adunat în Piaţa Constituţiei pentru cea de-a noua Gay Pride organizată în România. Soarele puternic nu i-a împiedicat să ceară respectarea drepturilor homosexualilor, încă victime ale discriminării.

"Acest marş al diversităţii trebuie să devină marşul normalităţii", a declarat Irina Niţă, vicepreşedinte al asociaţiei Accept, care a organizat parada.

"Suntem aici pentru a arăta ca existăm şi avem dreptul să fim văzuţi aşa cum suntem", a adăugat ea.

În primul rând al paradei s-au aflat ambasadorul Statelor Unite, Mark Gitenstein, şi cel al Marii Britanii, Martin Harris, veniți să își exprime sprijinul pentru această comunitate.

"Sunt aici pentru că Statele Unite sprijină principiul egalităţii de drepturi pentru toţi... indiferent de orientarea lor sexuală", a declarat Gitenstein pentru AFP, estimând că percepţia homosexualilor în România s-a ameliorat în ultimii ani.

Alături de ei s-a aflata și Loredana, care este ambasadoarea campaniei "Eu sunt! Tu?", pentru construirea comunităţii LGBT.

Loredana apără drepturile persoanelor gay. Artista a devenit Ambasadorul programului „Eu sunt! Tu?"

"Această ocazie să fiu ambasadoare, e un titlu atât de onorant, a campaniei «Eu sunt! Tu?» mă şi obligă şi sper să facem ca această săptămână să fie memorabilă pentru comunitatea LGBT, dar şi pentru prieteni, cunoscuţi ai acestor persoane", a spus Loredana, cunoscută susţinătoare a drepturilor persoanelor LGBT.

O sută de persoane au participat mai înainte în timpul zilei la un "Marş al normalităţii", organizat de un mic partid de extremă-dreaptă, Noua Dreaptă, pentru a-şi exprima dezacordul faţă de homosexualitate.

Bătălie crâncenă pe „normalitate‟: Noua Dreaptă protestează împotriva marșului homosexualilor din Capitală

Homosexualii figurează printre categoriile cele mai marginalizate din România, alături de romi, bolnavii de SIDA şi persoanele cu handicap, amintește AFP.

Potrivit unui sondaj realizat în 2011, 73 la sută dintre români nu ar vrea să aibă un homosexual în rândul membrilor lor de familie şi 45 la sută nu ar dori să îl aibă printre colegii lor de muncă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite