VIDEO Cum a ajuns Osama Bin Laden, din prieten, duşmanul nr. 1 al SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Osama bin  Laden, născut la 10 martie 1957( dcedat 1 mai 2011) a fost fondatorul organizaţiei teroriste Al-Qaeda  şi cunoscut în toată lumea pentru atacurile din 11 septembrie 2001 de care a fost făcut responsabil. 

Considerat unul dintre cei mai periculoşi terorişti, Osama bin Laden se afla pe lista celor 10 cei mai căutaţi fugitivi dar şi pe lista celor mai periculoşi terorişti căutaţi, întocmită de FBI.

Bin Laden - O familie extrem de bogată

Osama bin Laden, pe numele său complet  Osama bin Mohammed bin Awad bin Laden, s-a născut în Riyadh, Arabia Saudită într-o familie bogată. Familia bin Laden este una dintre cele mai bogate familii din Arabia Saudită cu legături în cercurile familiei regale Saudi. Averea familiei bin Laden vine din compania pe care aceştia o deţin „Saudi Binladin group” un conglomerat mondial de petrol şi investiţii colective care aduce în jur  de 5 miliarde de dolari americani anual, dar şi una dintre cele mai mari companii de constructii  din lumea islamică cu sedii la Londra şi Geneva. Conform unor cercetări recente, familia bin Laden deţine şi o parte din Microsoft şi Boeing alături de alte companii de top din lume.

Familia bin Laden a fost aruncată în atenţia presei datorită lui Osama bin Laden , care odată cu acţiunile violente începute nu numai că şi-a pierdut cetăţenia,  dar a fost dezmoştenit şi de familia sa.

Citeşte continuarea şi vezi imagini video pe site-ul revistei "Historia".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite