VIDEO Ce maşini au obţinut cinci stele la ultimele teste EuroNCAP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nouă modele de autoturisme au primit punctaj maxim pentru siguranţă. Câteva dintre aceste maşini nu sunt însă pregătite pentru cerinţele mult mai dure care vor intra în vigoare din 2012.

Audi A6, BMW X3, Chevrolet Aveo şi Chevrolet Orlando, Citroen DS5, Hyundai i40, Opel Ampera, VW Golf Cabriolet şi Jetta sunt maşinile care au trecut cu succes testele de crash.

Doar Kia Picanto a primit un rating de 4 stele, fiind una dintre puţinele maşini care nu au sistemul de control al stabilităţii în dotarea standard.

S-au remarcat Hyundai i40, VW Jetta şi VW Golf  Cabriolet care au obţinut rezultate foarte bune (86%) la protecţia pasagerilor copii.

Opel Ampera, Audi A6 şi Citroen DS5 au luat, per total, câte cinci stele conform cerinţelor Euro NCAP 2011, având scoruri foarte bune pentru protecţia şoferului şi a pasagerilor. Aceste maşini nu vor mai putea lua punctajul maxim din 2012, din cauza noilor reglemnetări care vor impune o protecţie a pietonilor de minimum 60%.

EuroNCAP a evidenţiat faptul că Citroen DS5 şi BMW X3 sunt dotate cu sisteme care apelează automat serviciile de urgenţă în caz de accident.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite