VIDEO Guineea: 150 de persoane ucise în timpul protestelor împotriva preşedintelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Guineea: 150 de persoane ucise în timpul protestelor împotriva preşedintelui
VIDEO Guineea: 150 de persoane ucise în timpul protestelor împotriva preşedintelui

Cel puţin 150 de opozanţi ai regimului au fost ucişi de forţele de ordine, după ce soldaţii au deschis focul asupra mulţimii în timpul unei demonstraţii a susţinătorilor opoziţiei din capitala Conakry.  Zeci de mii de persoane se adunaseră pe un stadion din Guineea pentru a protesta împotriva participării liderului militar, Moussa Dadis Camara, la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Zeci de mii de oameni s-au adunat pe cel mai mare stadion din capitală pentru a-şi manifesta opoziţia faţă de o eventuală candidatură a liderului juntei din Guineea la alegerile prezidenţiale de anul viitor. Poliţia a folosit iniţial gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea, iar apoi a început să tragă direct în protestatari, care cereau demisia preşedintelui.

Citiţi şi:


Un grup umanitar a anunţat marţi că 157 de persoane au fost ucise, în timp ce regimul militar de la Conakry recunoaşte doar 57 de victime, dintre care majoritatea ar fi murit după ce au fost călcate în picioare de mulţime. Bilanţul nu a putut fi încă verificat.

Regimul din Guineea a anunţat marţi demararea unei anchete pentru stabilirea identităţii acelor responsabili care au dat ordin soldaţilor să tragă asupra manifestanţilor cu muniţie de război.


Soldaţii trăgeau în oameni, iar cei care încercau să părăsească stadionul erau prinşi şi ucişi cu baionetele, a declarat Souleymane Bah, un activist pentru drepturile omului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite