VIDEO Captură-record de şoferi drogaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Captură-record  de şoferi drogaţi
VIDEO Captură-record de şoferi drogaţi

Cinci şoferi riscă închisoarea de la unu la cinci ani, după ce au fost prinşi, în Bucureşti, vineri noapte, conducând sub influenţa drogurilor.

Deocamdată, aceştia s-au ales cu permisele suspendate şi sunt cercetaţi penal. Alte 18 persoane au rămas fără permise pentru conducerea sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii rutieri din Bucureşti, în colaborare cu ofiţeri de la Crimă Organizată, Furturi Auto şi doi specialişti belgieni, au organizat în noaptea de vineri spre sâmbătă o razie pentru depistarea celor care conduc sub influenţa drogurilor şi a băuturilor alcoolice.
canabis în regie Potrivit poliţiei, conducătorii auto depistaţi sub influenţa drogurilor sunt tineri.

Ei au fost testaţi cu dispozitive de tip „DrugWipe“, oferite de poliţia din Belgia. În urma testelor s-a dovedit că patru dintre ei consumaseră canabis, iar pentru al cincilea, rezultatul a oscilat între canabis şi amfetamină.

Cei care consumaseră canabis au fost prinşi în zona Campusului Sudenţesc Regie, iar celălalt, pe o stradă din centrul Capitalei. Acesta din urmă a declarat poliţiei că nu s-a drogat în ţară, ci în Amsterdam, pentru că ştia că la noi nu este voie să conducă sub influenţa drogurilor.

Cei cinci au fost conduşi la Institutul de Medicină Legală pentru a da şi probe de sânge. Aceasta a fost cea mai mare captură de şoferi drogaţi, prinşi într-o singură noapte.

Dispozitivul care i-a dat de gol pe cinci şoferi care consumaseră droguri este folosit cu succes în Europa, de aproape 10 ani. Acesta poate detecta simultan cocaină, canabis, opiacee, amfetamină, metamfetamină.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/octombrie/actiune politia rutiera.flv width=400 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite