VIDEO Jimena: o persoană în vârstă moartă sub dărâmăturile casei sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Jimena: o persoană în vârstă moartă sub dărâmăturile casei sale
VIDEO Jimena: o persoană în vârstă moartă sub dărâmăturile casei sale

Deşi a scăzut în intensitate, uraganul Jimena a provocat miercuri pagube majore în peninsula mexicană Baja California şi probabil a făcut prima victimă, un pescar care este dat dispărut, relatează AFP.

Corpul unei persoane în vârstă a fost descoperit joi în Mexic într-o casă distrusă de uraganul Jimena, retrogradat de acum înainte la rangul de furtună tropicală dar care continua să se abată asupra Peninsulei Californiei inferioare, potrivit autorităţilor locale, citate de Agerpres.

Victima a refuzat să îşi părăsească domiciliul aşa cum i se ceruse în cadrul programului de evacuări, a anunţat primăria satului său situat în partea centrală a peninsulei.

Citiţi şi:
VIDEO Mii de rezidenţi din Mexic evacuaţi din calea uraganului Jimena

"Este vorba despre un pescar dat dispărut de marţi seară", a spus un responsabil al Protecţiei civile din Baja California.

Dispariţia a fost semnalată la circa 200 kilometri nord de zona în care uraganul a lovit coasta miercuri. Jimena, însoţită de rafale de vânt de 155 kilometri pe oră, a slăbit în intensitate avansând spre nord.

Miercuri seară, Centrul naţional pentru uragane din Miami a retrogradat Jimena în categoria furtună tropicală şi a spus că joi seară va deveni depresiune tropicală.

După trecerea sa, cei 4.000 de locuitori din Puerto San Carlos nu mai aveau electricitate şi nici telefoanele nu mai mergeau, cablurile fiind smulse de vânt.

Mai mult de 5.000 de familii au fost evecuate de marţi din zonele "cu risc ridicat" şi au fost amenajate 147 adăposturi, aprovizionate cu apă şi alimente, dar şi dotate cu asistenţă medicală şi psihologică. Cele trei aeroporturi internaţionale ale peninsulei au fost închise, ca şi şcolile şi liceele.

Şi în staţiunea Los Cabos pagubele sunt importante, multe străzi sau locuinţe fiind inundate. Alunecări de teren şi inundaţii au izolat suburbia La Ribera şi pe cei 5.000 de locuitori ai săi.

Embedded video from CNN Video

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite