VIDEO Chişinău: Un bărbat cu o grenadă a ameninţat clădirea Procuraturii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat cu o grenadă în mână aflat în faţa Procuraturii din Chişinău a ameninţat, joi dimineaţă, că va detona explozibilul. Bărbatul este tatăl unui tânăr condamnat în urmă cu şapte ani. El cere rejudecarea cazulu, după cum anunţă agenţia Unimedia.md.

11.58 Valeriu Zubco, procurorul general al Republicii Moldova: "Cetăţeanul de joi-dimineaţă este Zubin Leonid, care era nemulţumit că Zubin Denis, fiul său, este în închisoare de şapte ani. Vom discuta cu el, deoarece el consideră că fiul său a fost condamnat ilegal, iar în spatele condamnării ar fi unele persoane interesate. Deci, nu este nicio legătură cu atentatul terorist de miercuri-seară"

11.40 Victor Catan, ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova: "Referitor la bărbatul, care a ameninţat că va exploada o grenadă, din faţa Procuraturii, noi l-am convins să dezlege grenada de la corpul său. Putem confirma că este un alt tip de grenadă decât cea de aseara, dar la fel de periculoasă."

11.20 Bărbatul, care ameninţa că va exploada o grenadă, a fost urcat într-o dubiţă a poliţiei şi dus într-o direcţie necunoscută. Oficialii de la MAI şi Procuratura Generală nu au oferit încă detalii, precizând că vor oferi declaraţii la acest subiect în câteva minute la conferinţa de presă, care urmează să înceapă, anunţă Unimedia.md.

11.15 Sediul Procuraturii Generale din Chişinău a fost evacuat joi dimineaţă, înaintea unei conferinţe pe tema exploziei de miercuri seară, după ce un bărbat a ameninţat că va detona o grenadă, dacă nu va fi reexaminat cazul fiului său, relatează site-ul Unimedia.md.

11.09 Conform Agerpres, poliţia a împrejmuit locul, a deschis o anchetă şi a reţinut un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani care ameninţase să detoneze o grenadă în faţa sediului Procuraturii.

11.02 Circulaţia a fost blocată în zonă. La ora 11.00 era programată o conferinţă de presă la Procuratură pe tema exploziei de miercuri seară din Chişinău, după cum anunţă NewsIn.

Deocamdată nu există dovezi ale unei legături între acest incident şi explozia de miercuri.

sursa video: unimedia.md

La rândul ei, Procuratura Generală a anunţat organizarea unei conferinţe de presă pentru a oferi detalii. Descoperirea grenadei vine la mai puţin de 24 de ore după explozia produsă miercuri seară în centrul Chişinăului şi care s-a soldat cu zeci de răniţi. Ministrul moldovean de Interne, Victor Catană, nu a exclus posibilitatea că ar putea fi un act terorist.

Cel puţin 40 de persoane au fost rănite în urma exploziei produse miercuri seara în centrul Chişinăului, în momentul în care se desfăşura un concert dedicat Zilei oraşului.

Bărbatul stătea lipit de perete, cu un obiect neidentificat în mână, şi ameninţa că va detona o grenadă. Potrivit şefei serviciului de presă al Ministerului de Interne, Alla Meleca, bărbatul cerea să fie reexaminat cazul fiului său.

Procuratura Generală a fost evacuată, zona din preajma instituţiei a fost blocată, iar accesul jurnaliştilor pentru conferinţa de presă a fost interzis.

La faţa locului se aflau aproximativ 30 de oficiali care negociau cu bărbatul, inclusiv ministrul de Interne, Victor Catan. Bărbatul a fost imobilizat în final, urcat într-un autovehicul al poliţiei şi dus într-o direcţie necunoscută, după ce unul dintre poliţişti a luat un săculeţ de la el.

Ulterior, situaţa la Procuratura Generală a revenit la normal, iar circulaţia auto a fost reluată şi jurnaliştilor li s-a permis accesul în sediu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite