VIDEO Căderea Zidului, aniversată fără Kohl

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Căderea Zidului, aniversată fără Kohl
VIDEO Căderea Zidului, aniversată fără Kohl

Helmut Kohl, cancelarul reunificării, nu va participa la festivităţile de luni,  din capitala Germaniei, care vor marca 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului, scrie “Der Spiegel”.

Biroul său de presă a precizat că Helmut Kohl îşi menţine decizia de a nu participa luni, după cum anunţase la 1 noiembrie, când s-a întâlnit la Berlin cu ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov, şi cu fostul preşedinte american George Bush, alţi doi artizani ai reunificării germane.

O mie  de cruci de Andrei Crăciun


Citiţi şi:


Kohl, în vârstă de 79 de ani, imobilizat într-un scaun cu rotile, a spus atunci că nu este sigur că va participa la ceremonii, din cauza „unui accident serios de anul acesta“, referindu-se la accidentul vascular cerebral pe care l-a suferit.

La “Sărbătoarea libertăţii” vor participa, la invitaţia cancelarului Angela Merkel, numeroşi şefi de stat şi de guvern, precum şi laureaţi ai Premiului Nobel pentru Pace.

Statele Unite vor fi reprezentate de secretarul de stat, Hillary Clinton, în timp ce din Rusia va veni preşedintele Dmitri Medvedev. Punctul central al festivităţilor va fi Poarta Brandenburg, simbolul despărţirii şi apoi al reunificării germane.



Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite