VIDEO Vama Veche rămâne staţiunea corturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi turişti preferă în continuare să se cazeze direct pe nisip. Localitatea Vama Veche nu şi-a pierdut din farmec, deşi au apărut numeroase construcţii despre care turiştii spun că strică peisajul.

MAI CITEŞTE ŞI:

Weekend romantic la Vama Veche
Constanta: Vama Veche și 2 Mai vor avea canalizare în doi ani
Elena Udrea ia în calcul construirea unei noi staţiuni "de tipul Vama Veche"
Canabis în Vama Veche


Din Capitală până în Constanţa este o distanţă de 220 de kilometri pe Drumul Naţional 3A cu trecere prin Cernavodă şi Medgidia. Iar de la Constanţa până în Vamă mai sunt de parcurs 54 de kilometri pe Drumul Naţional 39.

Turiştii care ajung în Vamă sunt întâmpinaţi de acelaşi aspect sărăcăcios şi simplist al staţiunii. Drumul de acces spre plajă nu a fost asfaltat nici până în ziua de azi, însă acest lucru nu împiedică turiştii să vină şi să-şi instaleze corturile sau rulotele.

Chiar şi în acest weekend, plaja din Vamă este plină, sute de corturi fiind ridicate în extremităţile sudice şi vestice ale plajei. Motociclişti, rockeri, nudişti şi chiar surferi profită din plin de soare. Cei care au ales să stea în gazdă plătesc pentru cazare între 60 de lei şi 90 de lei pe noapte.

Terasele sunt, pe cât de simple, pe atât de aglomerate, preţurile fiind accesibile pentru toate buzunarele. Un mic dejun cu cereale, omletă şi cafea costă între 18 şi 22 de lei. Pentru prânz, se poate alege între o ciorbă de fasole cu afumătură, la preţul de 14 lei, sau o ciorbă de văcuţă ori de pui, care costă între 7 şi 8 lei. Amatorii de fast-food au ca variante sandvişuri de 6-7 lei sau o „shaworma comunistă“, la preţul de 8 lei.

Distracţii în cluburile de noapte

Vama Veche nu are atracţii deosebite ca agrement. Doar distracţii fără inhibiţii în cluburile de noapte, cel mai cunoscut dintre acestea numindu-se Expirat. De asemenea, Vinoteca este un alt loc preferat de turişti. Plaja nu este tocmai cea mai curată de pe litoral.

Deşi există coşuri pentru gunoi, nisipul este plin de chiştoace de ţigări, ambalaje şi pahare de plastic. „Este cam mizerie, dar niciodată nu a fost aici o curăţenie exemplară. Cel mai mult ne deranjează construcţiile apărute peste noapte şi care au rămas neterminate. Acelea strică tot peisajul“, a declarat Alexandru Burcea (40 de ani), din Bucureşti, care a venit în Vamă să facă surfing.

Cunoscutul om de publicitate Bogdan Naumovici este de părere că Vama Veche, indiferent cum arată, rămâne o staţiune care atrage. „Este al patrulea weekend când vin aici. Fiecare spune că Vama arată din ce în ce mai rău de la an la an, însă vine foarte multă lume. Staţiunea asta este plină de oameni, este vie“, a spus Bogdan Naumovici.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite