VIDEO Fost boxer român prins la furat în Vatican

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Fost boxer român  prins la furat în Vatican
VIDEO Fost boxer român prins la furat în Vatican

Fostul pugilist Daniel Dumitrescu (41 de ani), premiat cu argint în 1988 la Jocurile Olimpice de la Seul, a fost arestat de carabinierii din Roma sub acuzaţia de furt calificat. Dumitrescu se folosea de o legitimaţie falsă pentru a se da drept poliţist, informează ASCA.

Fostul pugilist Daniel Dumitrescu (41 de ani), premiat cu argint în 1988 la Jocurile Olimpice de la Seul, a fost arestat de carabinierii din Roma sub acuzaţia de furt calificat. Dumitrescu se folosea de o legitimaţie falsă pentru a se da drept poliţist, informează ASCA.

Citiţi şi:


Boxerul român, fost vicecampion olimpic la categoria 57 de kilograme, a fost prins în flagrant în timp ce fura portofelul unui turist german. Dumitrescu se folosea de ajutorul unui complice de 23 de ani care îi aborda pe turiştii străini din apropierea Vaticanului pentru a cere informaţii. După puţin timp se apropia şi fostul pugilist care arăta o legitimaţie falsă de poliţist şi cerea documentele celor prezenţi. Când turiştii scoteau portofelele, boxerul le smulgea din mâini şi dispărea. Cei doi români au fost ieri judecaţi în procedură de urgenţă de Tribunalul din Roma.

Presa din Italia a reacţio­nat imediat la această ştire întrucât românul a fost învins în finala olimpiadei de la Seul de un italian, Giovanni Parisi. Italianul a decedat în luna martie a acestui an, în urma unui accident de circulaţie în care BMW-ul pe care îl conducea s-a izbit frontal de o furgonetă plină cu marfă. Jaful în plină zi, cu deposedarea violentă a victimelor, nu este un mod de acţiune specific hoţilor români, este caracteristic mai degrabă marocanilor. În prezent, în închisorile italiene se găsesc peste 2.700 de români, dintre care mai puţin de 200 sunt femei. Procentul deţinuţilor străini din puşcăriile italiene este de 37%, iar în nordul Peninsulei se ajunge până la 70%.

Medalii de argint la JO şi CE

În anii ‘80, Daniel Dumitrescu a fost unul dintre cei mai talentaţi boxeri români, fiind coleg de generaţie cu Francisc Vaştag, Rudel Obreja sau Daniel Măeran. În 1988, concurând la categoria pană (57 kg), pugilistul de la Dinamo a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Seul. El a fost învins în finală, prin KO, în prima repriză, de italianul Giovanni Parisi. Cu puţin timp înainte, Dumitrescu făcuse senzaţie la „Centura de Aur“, unde câştigase după ce îl întrecuse clar (5-0) pe cubanezul Ramon Ledon.

Un an mai târziu, în 1989, boxerul român se califica în finala Campionatului European. De data aceasta, dinamovistul a participat la „uşoară“ (60 kg), însă nici acum n-a luat aurul, fiind stopat de sovieticul Kostya Tsyu, cel care între timp şi-a luat cetăţenie australiană.

Daniel Dumitrescu a participat şi la ediţia din 1992 a Jocurilor Olimpice, ocupând locul 5. Pentru medalia cucerită în urmă cu 21 de ani, el primea rentă viageră din partea statului român. 

Statistică

Conform statisticilor realizate de Ministerul de Interne italian, cei mai mulţi infractori români încalcă legea prin furturi sau prin agresiuni, de cele mai multe ori îndreptate asupra propriilor conaţionali.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite