VIDEO 6 protestatari din Urumqi au fost condamnaţi la moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO 6 protestatari din Urumqi au fost condamnaţi la moarte
VIDEO 6 protestatari din Urumqi au fost condamnaţi la moarte

Potrivit postului oficial de televiziune chinez, şase persoane au fost condamnate la moarte luni, pentru implicarea lor în protestele organizate la începutul lunii iulie, la Urumqi, transmite AP.

În cadrul primului proces organizat după evenimentele din capitala provinciei chineze Xinjiang, cu populaţie uigură majoritară, şase protestatari au fost condamnaţi la moarte de către tribunalul din Urumqi, a anunţat postul CCTV. Potrivit sursei, cel de-al şaptelea acuzat a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Mai citiţi şi
:


Curtea din Urumqi a refuzat să confirme sau să infirme deciziile în cazul celor şase, contactată de agenţiile de presă străine.

Este vorba despre etnici uiguri, musulmani turcofoni predominanţi în Xinjiang, doar două persoane fiind etnici Han, majoritari în China.
 
O manifestaţie paşnică desfăşurată la Urumqi a degenerat în violenţe sângeroase între etnici Han şi uiguri, care cereau elucidarea asasinării a doi etnici minoritari, în sudul Chinei, la 5 iulie.

Poliţia chineză i-au acuzat pe separatişti de provocarea violenţelor, generând represalii ale etnicilor Han. Mass-media chineze au evocat 1.600 arestări şi 718 interpelări din partea poliţiei.

Un bărbat a fost condamnat sâmbătă la moarte şi un altul la închisoare pe viaţă, pentru implicare într-un scandal, în sudul Chinei, soldat cu moartea a doi uiguri şi un val de violenţe sângeroase.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite