VIDEO Traficantul de droguri de la FRF: „Aveam datorii la bancă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Traficantul de droguri de la FRF: „Aveam datorii la bancă“
VIDEO Traficantul de droguri de la FRF: „Aveam datorii la bancă“

Gabriel Voicu, maseur în cadrul Federaţiei Române de Fotbal, a fost trimis în judecată.Gabriel Voicu (44 de ani), zis „Bimbo“, va executa şi un supliment de pedeapsă de 800 de zile, fiind recidivist.

„Bimbo“ a fost angajat la Federaţia Română de Fotbal în perioada în care era sub supraveghere, el fiind condamnat definitiv, în anul 2006,  de Curtea Supremă, pentru trafic de droguri de mare risc, la patru ani de închisoare cu suspendare.

Gabriel Voicu a fost prins din nou, în flagrant, la sfârşitul lunii mai 2009, când vindea un kilogram de heroină unui ofiţer sub acoperire. Preţul drogurilor: 18.000 de euro. În urma tranzacţiei, comisionul lui „Bimbo“ era de 1.000 - 2.000 de euro. Potrivit anchetatorilor, el vindea, încă din 2003, heroină ambalată în bile.

„Bimbo“ a fost arestat în perioada aprilie - iunie 2003, alături de mai mulţi membri ai reţelei din care făceau parte şi cetăţeni turci. În 2006, instanţa supremă l-a condamnat pe Voicu la patru ani de închisoare cu suspendare, dar cu o condiţie: şase ani de zile să nu mai comită nicio infracţiune!

„Bimbo“, turnat de „Pinocchio“

Cristi Bejinaru, zis „Pinocchio“, închis la Penitenciarul Rahova, le-a povestit procurorilor, la începutul anului 2009, că unul dintre prietenii lui, care l-au vizitat, i-a spus că „Bimbo“ are de vânzare heroină de ordinul kilogramelor. „L-am cunoscut pe Voicu Gabriel, zis „Bimbo“, acum şapte-opt ani, când acesta comercializa droguri, respectiv heroină“, a povestit „Pinocchio“.

Pentru a ajunge la „Bimbo“, Bejinaru le-a prezentat procurorilor o prietenă comună, care a acceptat să colaboreze sub acoperire şi a primit numele de cod „Viorica Popescu“. Doi ofiţeri antidrog au primit şi ei identităţi sub acoperire – „Florian Marinov“ şi „Ioan Marin“ – şi l-au contactat pe „Bimbo“, prin intermediul colaboratorului,  pentru a cumpăra un kilogram de heroină. 

Maseurul susţine că a fost ameninţat

„Menţionez că, datorită profesiei mele şi a locului meu de muncă, călătoream des în străinătate şi în cantonamente în ţară“, arăta Gabriel Voicu în declaraţia dată la DIICOT. El a spus că drogurile nu erau ale lui, dar că a acceptat propunerea „fostului“ său şef, traficantul Nicolae Sticlan, de a intermedia această vânzare.

„M-a ameninţat că mă bagă iar la puşcărie“, s-a disculpat „Bambi“.„Am acceptat solicitarea lui Sticlan Nicolae, atât datorită insistenţelor sale, cât şi faptului că aveam datorii la bancă şi la o persoană fizică, despre acestea cunoscând şi Sticlan Nicolae“, s-a plâns Gabriel Voicu.

RECIDIVIST

image


Condamnat cu suspendare, Gabriel Voicu s-a angajat, în 2006, maseur la lotul naţional de juniori U-17 Luceafărul din cadrul FRF.

„Cine-i ăla care filează, mă?“

26 mai 2009

Gabriel Voicu şi-a dat seama că este „filat“ de anchetatori în momentul în care vindea droguri colaboratoarei Viorica Popescu şi ofiţerului sub acoperire Florian Marinov.

Gabriel Voicu: Cine-i ăla care se uită, filează, mă?
Viorica Popescu: Nu ştiu... era aici... era.
G.V.: Ăla cu ochelari... Ă?
V.P.: Era aici.
G.V.: Să moară mă-ta!
V.P.:  Să moară! Numără şi tu banii! Ai adus-o, mă? (heroina – n.r.)
G.V.: Da, mă, da!
V.P.: Numără, mă!
G.V.: Ce ai acolo, ce ai p-acolo?
Florian Marinov: Îi număr?
V.P.: Da numără şi tu. Numără-i şi dă-i banii!
G.V. Ai stat ceva.
V.P.: A stat, a stat să schimbe banii. Că vrei banii schimbaţi.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/traficant frf.flv width=370 height=278 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite