VIDEO Top 10 destinaţii de vacanţă pentru 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe insula Hokkaido din Japonia
Pe insula Hokkaido din Japonia

Una din cele mai apreciate reviste de călătorii din America, "Ghidul turistic Frommer's", publică la sfârşitul fiecărui an o listă a celor mai bune oraşe, insule şi alte locuri de vacanţă pentru anul următor.

Iată topul pentru anul 2011.

Insula Ponza, Italia. Insula este destul de departe de Italia continentală astfel încât să nu aibă turism practicat "în masă". Veţi găsi aici una din cele mai superbe insule ale Italiei şi unul dintre rarele locuri în care spiritul autentic Italian nu s-a diluat, influenţat de alte culturi.

Muntele Mason, Parcul Naţional Nahanni, Canada. E primul site care a fost inclus în lista locurilor protejate din patrimonial mondial al UNESCO. Aproape de mărimea Elveţiei, Parcul Nahanni este chinteşenţa sălbăticiei canadiene.

Peninsula Cesme, Turcia. Localitatea pitorească cu accente greceşti şi plaje imense, oferă turiştilor spa-uri termale de lux. Cu orăşele antice, te întorci în timp la fortăreţele otomane din Evul Mediu.

Palatul din Stockholm, Suedia. Stockholm a fost mereu un oraş subapreciat în ceea ce priveşte suprizele pe care ţi le oferă. Nu ai voie să ratezi Palatul regal şi străzile medievale, sau o plimbare cu un feribot din anul 1900.

Doha, Qatar. Are plaje mai frumoase decât cele din Dubai şi restaurant mai libere. Plus că va gădui în 2011 o serie de evenimente importante, precum Cupa Asiei la Fotbal, în luna ianuarie.

Plaja Ipanema, Rio de Janeiro. Nici pe departe o destinaţie secretă, Rio de Janeiro este totuşi caracterizat prin adjective ca "sclipitor" şi „sofisticat". Plajele din Rio sunt mai interesante decât au fost vreodată, mai ales din pricina noilor cafenele cu facilităţi luxoase.

Atlanta, SUA. Aici găşiţi cel mai mare acvariu din lume, muzeul Coca Cola, un zoo magnific şi grădini botanice impresionante. Bogată în istorie, landscape Atlanta are fiecărui turist ceva de oferit.

Kent Coast, Anglia. La mai puţin de două ore distanţă de Londra, cu trenul, plaja Ken e lungă, curată, fină. Puteţi vedea aici una din cele mai vechi biserici din Anglia, te poţi căţăra pe stânci dacă îţi place alpinismul şi te poţi plimba de pe o plajă pe alta, multe aşteptând să fie descoperite de turişti.

Insula Hokkaido, Japonia. Cea mai nordică insulă din Ţara Soarelui Răsare, aşa cum e numită Japonia, întrece orice aşteptare. În timp ce Japonia e cunoscută ca fiind aglomerată, Hokkaido îţi oferă mult spaţiu. Plus că, spre deosebire de restul ţării, cu arhitectură asiatică, insula are un iz european. Nu în ultimul rând, pe insulă întâlneşti toate formele de relief, de la câmpii la piscuri montane care îţi taie răsuflarea.

Puerto Viejo, Costa Rica. Un orăşel în portul costarican, Puerto Viejo oferă mâncare condimentată, cpldură tropical, străzi pline de ritmuri de reggae. Poţi să faci surf, să vezi maimuţele şi să te uiţi la papagali.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite