VIDEO Noi eroi ridică „Toate pânzele sus“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius şi Cătălina Albu pleacă azi pe urmele goeletei „Speranţa“, în călătoria imaginată de Radu Tudoran în celebrul roman. Navigatorii vor străbate mii de mile marine până în Ţara de Foc, locul în care s-au întâlnit, după multe aventuri, Anton Lupan şi Pierre Vaillant, eroii din celebrul film.

Pregătirile pentru importanta călătorie sunt în toi în portul turistic Tomis.

La velierul „Phoenix“, Marius Albu ajutat de unul dintre fiii săi transporta ieri de zor nişte acumulatori care îi sunt necesari în timpul expediţiei care va dura doi ani.

Drapelul României a fost deja arborat la catarg şi flutură la fiecare adiere de vânt. Navigatorii pleacă azi din portul turistic Tomis şi urmează să străbată la bordul velierului Phoenix mii de mile marine până în Ţara de Foc.

Ei se vor întoarce apoi pe ruta navigatorului Magellan, pentru a face din nou înconjurul lumii. Velierul se va avânta pe Marea Neagră, Marea Mediterană, Marea Roşie, dar şi prin Oceanul Atlantic şi Oceanul Pacific.

Furtunile nu îl sperie pe Marius Albu care a mai făcut de două ori înconjurul lumii la bordul velierului „Phoenix“ şi este mândru că este primul român care a plecat într-o astfel de aventură.

De profesie strungar, băcăuanul a făcut o pasiune din călătoriile în larg. Traseul parcurs de corabia din „Toate pânzele sus“ este un vis din copilărie al lui Albu.

În vârstă de 54 de ani, acesta vrea ca împreună cu soţia sa să aibă parte de aventura pe care şi-a dorit-o dintotdeauna. Călătoria sa va costa în jur de 150.000 de euro, bani de care beneficiază în urma sponsorizărilor.

Amirali în port

La ceremonia de plecare au fost invitaţi şi actori din „Toate pânzele sus“, dar deocamdată nu se ştie care dintre ei vor putea fi prezenţi. Jean Constantin, cunoscut pentru rolul Ismail, a salutat gestul cuplului de băcăuani: „Este un gest foarte frumos făcut de familia Albu.

Cu siguranţă voi fi şi eu prezent“. Maestrul a declarat că, din informaţiile pe care le deţine, în Portul Tomis va fi prezent şi Ion Dichiseanu.





Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite