VIDEO Sute de australieni nevoiţi să-şi evacueze locuinţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Sute de australieni nevoiţi să-şi evacueze locuinţele
VIDEO Sute de australieni nevoiţi să-şi evacueze locuinţele

Flăcări de până la 4 m înălţime se îndreptau spre periferia oraşului Rockhampton, dinspre Parcul naţional Muntele Archer, unde incendiile fac ravagii de 11 zile. Autorităţile locale au avertizat marţi că sute de persoane au fost sfătuite să îşi evacueze locuinţele din nord-estul Australiei, informează AFP.

Mai citeşte şi:


25 de echipe şi avioane bombardiere cu apă sunt mobilizate pentru a stăvili acest foc, însă cu siguranţă că pompierii nu vor fi în măsură să protejeze toate proprietăţile, iar locuitorii trebuie să înţeleagă că nu se va afla câte un pompier în spatele fiecărei uşi, a avertizat serviciul antiincendii din statul Queensland.

Mari cantităţi de apă au fost vărsate asupra flăcărilor, însă rafale de vânt neregulate ridică în aer scânteile, iar cenuşa şi fumul, au îngreunat eforturile pompierilor.

Potrivit serviciului antiincendii, locuitorii care vor să rămână pentru a-şi proteja bunurile nu vor fi evacuaţi cu forţa. Totodată aceşti au estimat că locuinţele bine echipate şi bine pregătite ar putea rezista.

Autorităţile investighează cauzele incendiului din Queensland, bănuite a  fi fost provocate intenţionat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite