VIDEO Rusia şi Statele Unite, acord privind dezarmarea nucleară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Rusia şi Statele Unite, acord privind dezarmarea nucleară
VIDEO Rusia şi Statele Unite, acord privind dezarmarea nucleară

Obama şi omologul său, preşedintele rus Medvev, s-au înţeles asupra unei declaraţii, care urmează să fie semnată în cursul zilei de astăzi la Moscova, scrie presa internaţională.

Citiţi şi:
Test de diplomaţie SUA-Rusia
Liderul de la Casa Albă vrea să reia relaţiile cu Rusia ‘de la zero’

"S-a ajuns la un acord asupra textului declaraţiei", a anunţat un oficial al ministerului rus pentru afaceri străine, potrivit agenţiei de presă Interfax.

Deşi se aşteaptă ca acordul să fie în mare parte simbolic,  există îndoieli în privinţa semnării acordului, scrie cotidianul britanic The Telegraph.

Cu câteva ore înainte ca Obama să sosească la Moscova, un oficial american a confirmat că cei doi lideri vor avea o agendă plină cu subiecte care urmează să fie dezbătute. 

Casa Albă a anunţat, duminică, că se aştepta la un anunţ privind o înţelegere care să permită să se ajungă, înainte de sfârşitul lui 2009, la un acord final cu privire la limitarea armelor nucleare şi cu privire la un nou tratat Start.

Într-un interviu acordat astăzi cotidianului rus "Novaya Gazeta", Obama a subliniat faptul că sistemul de apărare împotriva atacurilor cu rachete pe care îl are în vedere a fost proiectat în scopul protejării Statelor Unite şi aliaţilor săi de armele nucleare iraniene, scrie The Guardian.

Obama la Moscova


Embedded video from CNN Video

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite