VIDEO Stare de alertă maximă după ciocnirea navală între republicile coreene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupele sud-coreene au intrat în stare de alertă maximă în anticiparea unei posibile replici militare a Coreii de Nord după ce una dintre navele sale a fost aproape distrusă şi un ofiţer a fost omorât într-o ciocnire navală cu Seulul.

Citiţi şi:


Ziarul sud-coreean Chosun Ilbo şi alte mass-media au informat că un militar nord-coreean a fost ucis şi alţi trei răniţi în ciocnirea navală de marţi.

Preşedintele sud-coreean Lee Myung-bak i-a dispus ministrului apărării, Kim Tae-young, să sporească gradul de alertă al armatei.

Un ofiţer din cadrul statului major sud-coreean a declarat, sub protecţia anonimatului, că cei 680.000 de militari ai Seulului se află în stare de alertă maximă, dar că până în prezent nu s-au detectat mişcări de trupe neobişnuite în Coreea de Nord.

Statele Unite ale Americii au avertizat marţi Coreea de Nord împotriva tentaţiei unei escaladări a conflictului. "Aş vrea să le transmit nord-coreenilor că sperăm să nu mai apară în Marea Galbenă alte acte ce pot fi considerate o escaladare", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs.

  • Confruntarea navală de marţi reprezintă primul conflict direct din ultimii şapte ani dintre forţele armate ale celor două Corei.
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite