VIDEO Soldaţii israelieni foloseau civili palestinieni pe post de scuturi umane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Soldaţii israelieni foloseau civili palestinieni pe post de scuturi umane
VIDEO Soldaţii israelieni foloseau civili palestinieni pe post de scuturi umane

Un raport al unui grup de propagandă israelian bazat pe mărturia câtorva soldaţi israelieni anonimi acuză militarii israelieni că au pus în pericol intenţionat viaţa unor civili palestinieni în timpul operaţiunilor din Gaza.

Citiţi şi:
Militarii israelieni denunţă abuzuri în Fâşia Gaza
O reclamă turistică care promovează Israelul, interzisă în Marea Britanie
„De la distanţă, trageţi în oricine“

În raportul de 110 pagini grupul relatează că unii dintre cei 26 de soldaţi interogaţi au declarat că au folosit palestinieni pe post de scuturi umane în timpul operaţiunii militare din Fâşia Gaza, anunţă CNN.

Raportul, eliberat miercuri de un grup numit "Breaking the Silence" (Ruperea tăcerii) - care cuprinde şi foşti soldaţi israelieni - a fost respins de armata israeliană ca fiind defăimător.

Uneori, un civil palestinian era forţat să meargă în faţa soldatului israelian în timp ce acesta îi punea arma la umăr, potrivit raportului.

"Uneori se intra cu puşca pusă pe umărului unui civil, înaintând într-o casă şi folosindu-l ca scut uman" povestea un soldat.

Alţi soldaţi au vorbit despre cum distrugeau clădirile, chiar şi atunci când acestea nu reprezentau un pericol direct.

Mai mulţi soldaţi israelieni a descris folosirea fosforului alb în Gaza. Un soldat povestea cum a văzut o plajă din Gaza arsă de la fosfor. El declara că este deranjant, deoarece, "la antrenamente înveţi că fosforul alb nu este folosit, eşti învăţat că este inuman".

Embedded video from CNN Video

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite