VIDEO Sicriu cu aer condiţionat pentru rromul tranşat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Sicriu cu aer condiţionat pentru rromul tranşat
VIDEO Sicriu cu aer condiţionat pentru rromul tranşat

Peste 300 de ţigani au participat la priveghiul lui Trifu Shrottu (65 de ani), care a fost adus ieri în vila sa de pe strada Imbroane. Judecătorul de stabor ţigănesc va fi înmormântat într-un sicriu în valoare de 12.000 de euro, cu aer condiţionat, şi condus pe ultimul drum de 500 de persoane.

Povestea celei mai crunte crime din Banat:

Rromii din cartierul timişorean unde locuia Trifu s-au strâns în faţa casei bărbatului ucis sâmbătă de doi studenţi de la Facultatea de Medicină. Rudele au strigat că vor dreptate. „Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”, au spus acestea. „Dacă ancheta nu va decurge normal, vom merge la Haga. Avem şi noi bani. Nu vrem răzbunare, vrem lege“, a spus Ionică Constantin, cumnatul lui Trifu.

„ Era numai bucăţi. Nu poţi să omori un animal, un cal, o vită în acest hal“, a declarat şi Lucreţia, soţia rromului tranşat. Până seara, peste 300 de invitaţi s-au adunat la priveghiul judecătorului de stabor ţigănesc, însă la înmormântarea de miercuri se aşteaptă peste 500 de persoane din Franţa, Germania, Spania, Italia şi din Statele Unite.

Rudele au angajat o formaţie de muzică religioasă pentru a cânta toată noaptea, iar mesele şi scaunele pentru pomană şi priveghi au fost îmbrăcate în catifea. Rromii mai spun că au pregătit trăsuri trase de cai şi maşini luxoase pentru alaiul mortuar şi că vor angaja bodyguarzi care să protejeze familia.

Sex pe bani, din dragoste

Cei doi studenţi, Sergiu Florea şi Carmen Bejan, au petrecut ieri, la 20 de ani, prima zi după gratii. Carmen, acuzată de complicitate în crima de la Medicină, le-a declarat anchetatorilor că iubitul ei i-ar fi cerut să întreţină relaţii sexuale pe bani pentru a-şi cumpăra o maşină.

„A spus că a acceptat fiindcă era primul ei prieten şi îl iubea foarte mult. Din declaraţiile ei, se pare că a mai întreţinut relaţii sexuale pe bani cu un cămătar“, a mai spus avocata tinerei, Claudia Cândea.

Varianta este susţinută şi de o colegă de facultate a fetei. „În primele luni de facultate era foarte simplă şi modestă. Din martie s-a împrietenit cu el, iar de atunci s-a schimbat foarte mult. Se îmbrăca numai în fuste scurte, foarte provocator“, a povestit o colegă a tinerei. Cei doi tineri au făcut ieri recurs la decizia de reţinere pentru 30 de zile, iar dosarul va fi judecat mâine la Curtea de Apel.

image

Trifu Shrottu (65 de ani) era judecător de stabor ţigănesc şi unul dintre cei mai avuţi rromi din comunitatea de la Timişoara.

image

Carmen Bejan (20 de ani) a intrat la facultate cu media 9,90. A terminat anul cu cinci restanţe şi note între 6 şi 10. Riscă 15 ani de închisoare.

image

Sergiu Florea (20 de ani) era un student mediocru, cu note cuprinse între 4 şi 8 şi şapte restanţe. El riscă 25 de ani de închisoare.

De la o moarte la alta

image

Cornel Teodorovici (foto), şeful Poliţiei din Complexul Studenţesc, a fost implicat, duminică noapte, într-un accident rutier în urma căruia o femeie de 46 de ani şi-a pierdut viaţa. Ofiţerul a intrat pe contrasens şi a lovit o Dacie care circula regulamentar.

Teodorovici susţine că a încercat să evite o căprioară care i-a sărit în faţă pe drumul spre Sânnicolaul Mare şi că era obosit de la ancheta crimei. „Eram obosit, însă nimeni nu putea să evite impactul. A fost o fracţiune de secundă, când încercam să evit animalul. Regret nespus ceea ce s-a întâmplat“, a spus şeful Postului de Poliţie din Complexul Studenţesc Timişoara. Poliţistul a fost implicat în ancheta crimei de la Medicină, fiind şeful secţiei unde fata s-a predat.

„Există dosar penal pentru ucidere din culpă, iar cercetările sunt continuate de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara“, a spus comisarul-şef Gheorghe Popescu, adjunctul Poliţiei Timişoara.


Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/tigani crima studenti 004.flv width=370 height=278 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/studenti crima de la medicina la arest 014.flv width=370 height=278 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/studenti crima de la medicina la arest 011(1).flv width=370 height=278 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/avocata fetei claudia candea.flv width=370 height=278 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite