VIDEO Sânge şi pumni la grămadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meciul de rugby dintre echipele Dinamo Bucureşti şi Farul Constanţa a fost întrerupt după numai şapte minute. Motivul: o bătaie ca-n filme. Federaţia promite măsuri drastice. Preşedintele federaţiei de specialitate, Alin Petrache, a declarat că mâine, la ora 11.00, va avea loc o şedinţă a Comisiei de Disciplină.

Plăgi, fracturi, comoţii cerebrale şi răni uşoare au fost cuvintele care au caracterizat meciul de rugby dintre Dinamo Bucureşti şi Farul Constanţa, disputat ieri, în Capitală.

După numai şapte minute de joc, la scorul de 3-0 pentru gazde, la o grămadă ordonată, jucătorii celor două echipe au început să-şi împartă pumni şi picioare la greu.

După aproximativ patru minute de adevărate lupte de stradă, a fost necesară intervenţia Jandarmeriei, pentru a calma spiritele. Arbitrul partidei, Bogdan Miliţă, a încercat să afle ce s-a întâmplat de la cei doi căpitani de echipă, însă nu a fost lămurit.

Mai mult, oficialul a fost nevoit să consemneze în foaia de arbitraj forfait, deoarece oaspeţii s-au retras de pe teren! „Nimeni nu ştie de la ce a pornit acest incident. Unii spun că a fost o răzbunare, alţii că au fost provocaţi.

Federaţia va analiza luni caseta jocului şi va lua sancţiuni drastice”, a anunţat preşedintele forului de specialitate, Alin Petrache.

Nouă sportivi au ajuns, în cursul zilei de ieri, la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, iar doi au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale.

Jucătorul georgian Kachaber Uchava, pilier la echipa Farul, a fost operat la prânz, acelaşi lucru întâmplându-se, conform declaraţiilor oficiale, şi cu dinamovistul Adrian Bărbuliceanu.

Lipă îi condamnă pe jucători

Preşedintele Clubului Sportiv Dinamo, chestorul Elisabeta Lipă, a declarat pentru „Adevărul” că instituţia pe care o conduce va aştepta decizia federaţiei de specialitate, după care va lua măsuri.

„Până la şedinţa de luni nu putem face nimic deoarece nu ştim cine a început. Am fost la vestiare, după meci, iar băieţii mi-au spus că, în Gerorgia, după meciul dintre România şi Georgia, doi sportivi de-ai lor s-ar fi dezbrăcat şi ar fi adus înjurii rugbiştilor din lotul naţional.

Le-am spus şi băieţilor că acest lucru trebuia adus la cunoştiinţa persoanelor abilitate atunci, imediat după acel incident”, a încheiat Lipă.

Ridzi: „Vom lua măsuri!“


Ministrul Tineretului şi Sportului (MTS), Monica Iacob-Ridzi, a spus pentru „Adevărul” că asemenea acte reprobabile nu au ce căuta pe un teren de rugby.

„Este inadmisibil ce s-a întâmplat. Recalcitranţii fac de ruşine acest sport nobil. MTS va adopta măsuri drastice. Cât despre cei răniţi, ne vom ocupa ca ei să primească cele mai bune îngrijiri medicale”, a încheiat Ridzi.

Jucători internaţi în spital


Sportiv     Echipă     Diagnostic

Costică Merşoiu    Dinamo    fractură de coastă (C7)

Flaviu Dobre    Dinamo    comoţie cerebrală

Adrian Bărbuliceanu    Dinamo    fractură de deget, operat ieri

George Chiriac    Farul    ruptură de buză superioară

Yuri Natriashvili    Farul    hematom la ochiul drept   şi fractură la deget

Georgi Kostashvili    Farul    comoţie cerebrală, arcada dreaptă   spartă şi hematom

Alex Tudosă    Farul    comoţie cerebrală, fisură  de pomeţi, multiple hematoame

Kachaber Uchava    Farul    fractură de mandibulă, operat ieri





SURSA: REALITATEA.NET

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite