VIDEO Român, erou la New York după ce a salvat un băieţel dintr-un incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românul Horia Creţan a salvat un băieţel de patru ani dintr-un incendiu din New York, ajungând astfel un erou în oraşul american. Supranumit "Bunul Samaritean" de către postul TV Fox News, tânărul a avut partea de un amplu reportaj despre curajul său.

Postul de televiziune Fox News a difuzat un amplu reportaj cu Horia Creţan, pe care l-a supranumit "Bunul Samaritean". Invitat în platou, Horia a recunoscut că şi-a salvat şi sora dintr-un incendiu, în urmă cu mulţi ani, în România.

Horia Creţan era în magazinul lui din cartierul newyorkez Bronx, când a auzit ţipetele disperate ale unui băieţel care locuia la etajul patru. Nu a stat nicio clipă pe gânduri şi a sărit imediat în ajutorul micuţului.

"Am spart geamul locuinţei, am încercat să îl ajut pe un bătrân, care era deja în casă, nu a vrut să iasă afară, nu avea sens, cred că era foarte speriat, nu făcea decât să ţipe după ajutor, atunci am spart fereastra, ca să fiu sigur că fumul iese din apartament şi l-am văzut pe băieţelul de care vorbea. Era un băieţel la fereastra de vizavi, care respira printr-o spărtură a geamului. Nu se simţea prea bine, i-am strigat să respire şi i-am deschis fereastra", a declarat Horia Creţan.

Horia a scos copilul de patru ani din camera plină de fum şi flăcări şi i-a făcut respiraţie artificială până când băieţelul şi-a revenit. Apoi l-a coborât pe scara de incendiu şi a aşteptat venirea ambulanţei. Românul spune că nu ş-a pus niciodată problema ca ar fi putut să moară în încercarea de a salva doi oameni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite