VIDEO Republica Moldova: Voronin călătoreşte cu un avion de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Comunist din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, a plecat la odihnă în staţiunea Karlovy Vary, din Cehia, după cum informează Unimedia.md.

Un membru al PCRM, deputatul Marc Tkaciuk, a declarat că Voronin a ales să stea la odihnă şi la tratament cel puţin o săptămână, liderul comuniştilor având nevoie de o perioadă de refacere.

Preşedintele PCRM a refuzat să folosească avionul „Air Moldova” primit în dar de la Vladimir Putin, şeful statului din Rusia, şi a preferat să călătorească la bordul unui modern jet de lux de tipul „Learjet 35 A”, o aeronavă care are o suprafaţă de 23,5 metri pătraţi.

Potrivit Centrului de Investigaţii Jurnalistice, cheltuielile pentru zborurile peste hotare ale şefului statului s-au dublat în ultimii doi ani. Vladimir Voronin călătoreşte cu o companie privată, „Nobil-Air”, firmă aparţinând unei societăţi din Marea Britanie. În ultimele 24 de luni, Preşedinţia Republicii Moldova a încheiat cu „Nobil-Air”, fără licitaţie publică, 18 contracte, informează sursa citată.

În cercurile de afaceri de la Chişinău se spune că „Nobil Air”, la fel ca şi alte întreprinderi cu această marcă - Hotelul de lux „Nobil-Club”, magazinul „Nobil” etc., - ar fi patronată de omul de afaceri Vladimir Plahotniuc. Presa a scris despre el că ar fi foarte apropiat familiei Voronin, unul dintre „cardinalii din umbră” ai şefului statului, şi că ar controla, împreună cu fiul acestuia, Oleg Voronin, importante sfere de business.

După demisia guvernului Tarlev, numele lui Plahotniuc s-a vehiculat ca unul dintre candidaţii pentru fotoliul de prim-ministru. Oficial însă, Plahotniuc figurează doar ca director general al ÎCS „Petrom-Moldova” SA, iar numele lui nu se regăseşte printre fondatorii sau asociaţii întreprinderilor cu marca „Nobil” menţionate mai sus.

Iată imagini cu avionul Learjet 35 A, interiorul acestuia şi cabina de pilotaj:

Staţiunea Karlovy Vary este locul unde preşedintele Vladimir Voronin a ales să-şi petreacă, în ultimii zece ani, concediile sau zilele libere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite