VIDEO Rachetele Coreei de Nord au tehnologia unor proiectile ruseşti - experţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi experţi în rachete au spus că regimul comunist de la Phenian ar putea să folosească un vechi proiectil balistic rusesc pentru construirea unei rachete capabilă să atingă coasta de vest a Statelor Unite.

Mai citiţi şi:
UPDATE Coreea de Nord a testat încă o rachetă
Coreea de Nord: Se adună "norii grei ai unui război nuclear"
VIDEO SUA au instalat în Hawaii un dispozitiv de apărare împotriva unei rachete nord-coreene
Coreea de Nord avertizează SUA: Vom riposta imediat!
Dorin Chioţea: "În Coreea de Nord nu ai voie să mergi în alt oraş şi celularele sunt interzise"

Oamenii de ştiinţă au spus că dacă nord-coreeni au o asemenea rachetă rusească, ar putea să o modifice astfel încât să atingă Seattle, Washington, cu o încărcătură de 900 de kilograme, sau San Francisco, având la bord o încărcătură de 700 de kilograme.

După ce au vizionat şi ulterior analizat racheta cu rază lungă de acţiune testată de Coreea de Nord în luna aprilie, Ted Postol şi David Wright au spus că dispozitivul Phenianului are dimensiunile, puterea şi elementele cheie ale SS-N 6, o rachetă balistică lansată de submarinele ruseşti prim aoară în 1968.

Un alt specialist în rachete,  Mike Elleman a spus că similarităţile nu arată că nord-coreeni dispun de tehnologia SS-N 6 dar nu şi-a putut explica coincidenţele.

Coreea de Nord a testat în aprilie racheta nucleară Taepodong-2 care a zburat 3.000 de kilometri până în Alaska. SUA, China, Rusia, Coreea de Nord, Japonia şi Uniunea Europeana au criticat exerciţiul nord-coreenilor. În replică, Coreea de Nord a spus că nu va renunţa la programul său nulear, va continua testele, va începe un program de îmbogăţire cu uraniu şi va folosi în armament tot plutoniul de care dispune.

Potrivit oficialilor americani, rachetele nord-coreene ar putea să ajungă în Hawaii.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite