VIDEO Patriciu: Prostia ne conduce spre cimitir

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Patriciu: Prostia ne conduce spre cimitir
VIDEO Patriciu: Prostia ne conduce spre cimitir

România este victima propriilor incompetenţe, iar criza este o oportunitate pentru ţări deştepte, a atras astăzi atenţia, la Realitatea TV, Dinu Patriciu.

"Creşterea economică nu este decât rezultatul unei politici inteligente, chiar şi-n criză", a spus acesta.

Referindu-se la cazul Elenei Udrea, Dinu Patriciu a explicat că nu poate decât să spere că după alegerile prezidenţiale "se va termina cu astfel de bâlciuri"."Întraga poloitică românească este căzută în mitocănie, mahalagism şi scandal, din cauza unor personaje al căror nume nici nu cred că merită să-l pomenim. În loc să ne ocupăm de lucruri serioase, comentăm tot felul de întâmplări hazlii ", a subliniat Patriciu.

"Încet, încet, societatea românească alunecă în absurditatea lipsei de democraţie pentru că se ocupă doar de astfel de subiecte,  minore", a atras el atenţia.

Potrivit lui Dinu Patriciu nu ar fi vorba de un plan dinainte ticluit, ci pur şi simplu de "inconştienţă care se reflectă în starea economică a ţării". 

Referindu-se la una din întrebările pe care Corina Drăgotescu i le-a adresat, Patriciu a explicat că deşi "domnul preşedinte crede că ţara este muribundă pentru că o omoară alţii", convingerea sa este că "decidenţii politici ne conduc, tiptil, tiptil, spre cimitir, ca să nu provocăm panică, pentru că nu ştiu altceva. Pentru că nu ştiu cum să ne scoată din criză. "

"Criza este o oportunitate pentru ţări deştepte. Noi se pare că nu suntem sau nu ne manifestăm. Din criză poţi să şi câştigi. Condiţia esenţială este stabilitatea. Stabilitatea politică, stabilitatea economică, stabitatea administrativă şi simplificarea legislativă şi birocratică. Acestea sunt condiiţii esenţiale. Întâi îţi tai costurile şi după aceea te împrumuţi",  a mai spus omul de afaceri.

Acesta a dat două exemple prin care ţara poate urca din punct de vedere economic şi pentru care nu este nevoie de bani:  "România se află pe locul 45 în lume în privinţa uşurinţei de a face afaceri şi pe locul 68 în privinţa libertăţii economice". Dacă s-ar lua toate măsurile ca să urcăm în aceste clasamente, situaţia ar fi mult mai bună pentru toată lumea a explicat omul de afaceri, a explicat Dinu Patriciu.


REALITATEA.NET - Patriciu: Întreaga politică românească este căzută în mitocănie, mahalagism şi scandal

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite