VIDEO Vreme rea în ţară. Vezi aici drumurile blocate / Probleme între Cluj-Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Vreme rea în ţară. Vezi aici drumurile blocate / Probleme între Cluj-Oradea
VIDEO Vreme rea în ţară. Vezi aici drumurile blocate / Probleme între Cluj-Oradea

Condiţiile meteorologice au provocat probleme pe drumurile din România. Poliţia Română avertizează şoferii să circule cu viteză redusă pentru a evita eventualele accidente cauzate de carosabilul umed şi zăpadă.

Citiţi şi:


Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu atenţie sporită pe DN 68 KM 45, în apropiere de localitatea Bucova unde au căzut arbori pe carosabil, circulaţia fiind îngreunată. Poliţiştii au emis o avertizare şi pentru judeţele Buzău, Prahova şi Argeş unde carosabilul este umed. Circulaţia rutieră este îngreunată din cauza zăpezii pe următoarele drumuri:

  • DN76 km 75, în judeţul Arad
  • DN 58 km, în judeţul Caraş-Severin
  • DN 57B între km 13 - 31
  • DN75, între km 28 - 31

TRAFIC RELUAT LA NEGRENI. Traficul rutier pe Drumul European E 60 (DN 1), care s-a desfăşurat, miercuri dimineaţă, pe un singur fir în zona localităţii clujene Negreni, a fost reluat în totalitate, în jurul orei 11.00.

DOUĂ AMBULANŢE BLOCATE ÎN NĂMEŢI. Vremea rea a pus în dificultate, aseară, personalul de pe două ambulanţe care au fost solicitate în localităţile din judeţul Cluj.

50 DE LOCALITĂŢI FĂRĂ CURENT. Peste 50 de localităţi din judeţul Cluj, majoritatea din mediul rural, au rămas fără alimentare cu energie electrică, după ce firele de înaltă tensiune au fost rupte în urma vântului puternic sau a zăpezii.

ŞOFER DE TIR MORT ÎN CABINĂ. Un şofer originar din Ungaria a decedat în cursul nopţii de marţi spre miercuri. El a oprit TIR-ul într-o parcare de pe DN 1, din cauza blocajului provocat de căderile de zăpadă şi a încercat să se încălzească, dar s-a asfixiat.

100 DE COPII BLOCAŢI LA NEGRENI. 100 de copii au fost cazaţi în cursul nopţii de marţi spre miercuri la Negreni, după ce autovehicolele cu care mergeau spre Oradea au rămas blocate pe carosabil, din cauza zăpezii.

PREMIERĂ ÎN ULTIMII 20 DE ANI. Potrivit lui Carol Pavai, şeful Serviciului Prognoză din cadrul Centrului Meterorologic Transilvania Nord, faptul că a nins atât de repede este neobişnuit. „Au mai fost cazuri în care să ningă atât de devreme, dar numai în urmă cu peste 20 de ani", a spus Pavai.

VREMEA RĂMÂNE RECE ÎN CLUJ. Temperatura se va menţine rece în următoarele zile, a precizat Carol Pavai, şeful Serviciului Prognoză din cadrul Centrului Meterorologic Transilvania Nord. „Astăzi vor fi precipitaţii pe arii extinse, iar de mâne acestea se vor restrânge. Temperaturile vor coborî sub nivelul de 0 grade Celsius începând de mâine noapte", a mai afirmat Pavai.

CIRCULAŢIE RELUATĂ. Conform Centrului Infotrafic, circulaţia pe DN 1 (E 60) a fost reluată, în zona localităţii clujene Negreni, începând cu ora 8.30. „În jurul orei 6:30, traficul rutier s-a întrerupt din cauza zăpezii existente pe partea carosabilă. Primul blocaj a avut loc în seara zilei de ieri. Întreruperea traficului s-a produs şi din cauza conducătorilor auto care s-au angajat în depăşirea coloanelor de autovehicule care înaintau cu dificultate. Din acest motiv, există riscul blocării circulaţiei în zona Păniceni“, a transmis Centrul Infotrafic. Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Ion Pantelimon, a declarat că circulaţia se desfăşoară pe un singur fir şi în zona localităţilor Morlaca şi Piatra Craiului, din cauza copacilor căzuţi pe carosabil şi a zăpezii.

Căderile masive de zăpadă din cursul după-amiezii de marţi au creat mari probleme pe şoseaua care leagă judeţele Cluj şi Bihor. Poliţia a oprit traficul în zona localităţii Căpuşu Mare până când drumarii au curăţat carosabilul.

Cele mai mari probleme s-au înregistrat în zona Piatra Craiului, aflată la limita dintre judeţele Cluj şi Bihor, au precizat reprezentanţii centrului Infotrafic. Aici, o serie de TIR-uri au derapadat din cauza carosabilului acoperit cu zăpadă şi au blocat drumul. Pentru a evita un blocaj consistent, Poliţia Rutieră a decis să oprească, la Căpuşu Mare, toate maşinile care circulau dinspre Cluj-Napoca spre Oradea. Acestea şi-au putut continua drumul abia după ce drumarii au reuşit să îndepărteze zăpada de pe şosea.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ninsoare.flv iurl=/editor_files/Image/ninsoare_wmv3.jpg wmurl=/editor_files/Image/adev_tv.jpg width=300 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false



Problemele în zona de nord-vest a judeţului Cluj au început încă de marţi după-amiază, circulaţia fiind îngreunată în zona oraşului Huedin. La Izvoru Crişului, stratul de zăpadă a ajuns la peste 10 centimetri încă de la ora 20.00, fapt ce i-a determinat pe şoferi să circule cu maximum 40 de kilometri pe oră în zonă.

Vezi aici imagini cu prima ninsoare care a căzut în anul 2009 în judeţul Cluj

Conform autorităţilor, niciun accicent rutier nu a avut loc marţi seară, din cauza ninsorii. 

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite