VIDEO „Prinţul” Iustin Covei, săltat pentru clonări de carduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO „Prinţul” Iustin Covei, săltat pentru clonări de carduri
VIDEO „Prinţul” Iustin Covei, săltat pentru clonări de carduri

Fiu de judecător şi nepot de procuror, Iustin Covei, zis Prinţul, nu a mai putut fi protejat de justiţia doljeană, cum s-a întâmplat în ultimii şase ani.Iustin Covei (22 de ani) a fost săltat de mascaţi, ieri dimineaţă, la orele 6.00. El este bănuit de coordonarea unei ample reţele internaţionale specializată în falsificări de carduri. CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE!

Covei jr şi clonele, de Laurenţiu Ciocazanu

Mai citeşte:


În Craiova i se spune “Prinţul” pentru că este protejat de justiţia locală indiferent de faptele comise. Tatăl, Marin Covei, este judecător la Curtea de Apel Craiova, iar unchiul său, Gheorghe Covei, este procuror-şef de secţie la Parchetul Dolj. Până ieri, „Prinţul” şi-a permis să lovească poliţişti, să-i înjure, să bată şi să umilească oameni în public. Nimeni nu-i făcea nimic. Toate dosarele sale erau soluţionate cu Neînceperea Urmăririi Penale (NUP).

După găinăriile din ultimii ani, Iustin Covei a intrat într-un con de umbră. Pregătea “operaţiuni financiare” prin clonări de carduri în Australia, Iordania şi Spania.

Specializat în infracţiuni rutiere şi scandaluri nocturne, aşa cum era cunoscut până mai ieri Iustin Covei, fiul unui judecător de la Curtea de Apel Craiova, tânărul a schimbat domeniul de activitate şi a intrat într-o reţea de falsificatori de carduri, în ciuda faptului că în acest an tocmai a absolvit facultatea de drept din cadrul Universităţii Spiru Haret.

„Prinţişorul”, aşa cum a fost numit în urbe Iustin Covei, a fost luat ieri prin surpindere de mascaţi, cu noaptea-n cap. Anchetatorii au descoperit mai multe probe în locuinţă, iar Covei a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Tânărul a fost urcat în dubă şi trimis la Parchetul General din Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În momentul în care a ieşit pe poartă, el a declarat cu zâmbetul pe buze că poliţiştii n-au găsit în camera sa decât „un mare laborator de făcut prăjituri“. Pentru a nu observa nimeni ce se întâmplă în locuinţa sa, ferestrele camerelor aveau draperii foarte groase. Mascaţii au ridicat ieri din casa bunicii lui Iustin Covei mai multe cd-uri, laptop-uri, hard-disk-uri, telefoane mobile, camere video în miniatură, carduri şi dispozitive tip “pisicuţă”.

Poliţiştii au început să intercepteze telefoanele tânărului şi ale complicilor săi în urmă cu opt luni, după ce Iustin a fost filmat în Bucureşti în timp ce scotea bani de la un bancomat  aflat chiar lângă un sediu al poliţiei. Din interceptări, procurorii şi-au dat seama că exista o reţea de traficanţi şi au demarat investigaţiile.

Grupul din care este bănuit că făcea parte Iustin Covei era specializat în confecţionarea de echipamente destinate clonării cardurilor bancare şi în retragerea de numerar de la bancomate. Activitatea grupului infracţional se desfăşura atât în ţară, cât şi în străinătate, în ţări precum Australia, Iordania şi Spania, de unde membrii grupării obţineau în mod fraudulos datele de identificare ale cardurilor bancare.

Aceştia instalau dispozitive cu camere de luat vederi pe bancomate, iar datele obţinute erau trimise în România, unde erau imprimate pe carduri blanc. Banii erau extraşi de la ATM-uri din România. Se presupune că prejudicial este enorm, ajungând până la zeci de milioane de euro.

Un BMW prea complicat pentru poliţişti

La două ore după ce l-au ridicat pe tânăr, poliţiştii de la Criminalistică s-au întors cu un mandat de percheziţie la casa în care acesta locuia pentru a ridica automobilul său, un BMW seria 7, pe care tânărul îl achiziţionase în urmă cu o lună. Vecinii lui Covei au asistat la o scenă comică întrucât maşina de ridicări auto solicitată de poliţiştii de la societatea RAT Control Craiova nu a izbutit să urnească bolidul pentru că soft-ul acestuia blochează roţile.

„Maşina are un soft special şi chiar dacă nu e cheia în contact, dacă o ridici pe două roţi computerul de bord detectează treaba asta şi blochează automat roţile. Dacă încercaţi să o trageţi se poate strica cutia de viteze că e automată“, le-a explicat criminaliştiilor un vecin, prieten de al lui Covei. Angajaţii RAT Control nici nu au avut curaj să se atingă de bolidul nemţesc de zeci de mii de euro: „Noi nu ne băgăm că nu vrem să plătim daune dup-aia“, s-au scuzat aceştia.

În cele din urmă, angajaţii de la criminalistică au parcat BMW-ul la loc în curte fiind nevoiţi să aştepte după o platformă care să transporte maşina la sediul inspectoratului. Vecinii spun că, de un an, de când locuia cu bunicii, era vizitat noaptea de persoane dubioase care aveau geamantane negre, mari. 

Aurora Covei susţine că maşina e luată cu bani din bancă

image

Prezentă la revenirea poliţiştilor, Aurora Covei (foto) a mărturisit că maşina a fost cumpărată în urma unui împrumut în bancă contractat de către tatăl lui Iustin. „Am acte doveditoare că am cumpărat-o cu un împrumut. Nu ne permiteam să dăm atâţia bani pe ea. E fabricată anul trecut, dacă nu mă înşel, şi cred că a costat aproximativ 22.000 de euro. Am scos din bancă 900 de milioane pentru ea. Iustin nici măcar nu o conducea foarte des pentru că e o bijuterie, vă daţi seama. Săptămâna trecută a fost la o nuntă cu Skoda Octavia lu’ taica-său“, ne-a spus aceasta.

„Cum să fure bani dacă îmi cerea în fiecare zi câte 300, 500 de mii?“

Mama lui Iustin refuză să creadă că fiul său este implicat în scandalul care s-a soldat cu arestarea acestuia. Aceasta spune că Iustin îi cerea bani de buzunar în fiecare zi pentru că nu avea nicio altă sursă de venit legală sau ilegală.

image

BMW-ul Seria 7 cumpărat în urmă cu o lună a fost confiscat  Foto: Florin Ardelean

„Dacă fura bani, vă daţi seama că nu mai îmi cerea mie. În fiecare zi venea la mine la cabinet şi îmi cerea câte 300, 500 de mii, bani de buzunar. Lucrul acesta pot să vi-l confirme şi colegele mele“, susţine Aurora Covei. Aceasta a mai spus că s-ar putea să fie vorba de o înscenare.

„Eu totuşi cred în sufletul meu de mamă că nu e vinovat. S-ar putea să fie şi o făcătură. Cine ştie? El toată ziua stătea pe bancă şi mânca seminţe, deci nu se ocupa cu altceva. Nu a plecat din oraş, stătea numai în Craiova, nici măcar în străinătate nu s-a dus, decât acum trei ani, o singură dată“, spune craioveanca. Aurora Covei se plânge de faptul a fost transformat în oaie neagră a oraşului.

„De fiecare dată când se întâmplă ceva, fiul meu este suspectat. La un moment dat am primit un telefon că ar fi murit la aeroport într-o cursă de maşini. Deci vă daţi seama cum umblă vorba aiurea prin oraş“, explică aceasta.

Iustin Covei locuia într-o casă cu patru camera, a bunicilor săi, din cartierul Brazda lui Novac, lângă care se afla şi BMW-ul său parcat. „Este o casă modestă. Nu avem lux înăuntru. Este mobilată foarte simplu, o canapea, două fotolii, deci nu vă imaginaţi că avem obiecte valoroase“, explică Aurora Covei.

Tot în acelaşi cartier, la o aruncătură de băţ locuiesc părinţii lui Covei alături de sora sa, mai mică de vârstă, imobilizată la pat. Părinţii au ridicat casa cu etaj în urmă cu aproape zece ani pe un teren dobândit de bunicul lui Iustin. În curtea imobilului stă parcată o Skoda Octavia deţinută de tatăl lui Covei. Aurora Covei are deschis un cabinet medical la parterul unui bloc fix în central Craiovei, la cîţiva paşi de Prefectura Dolj.

Iustin Covei a schimbat mai multe maşini de-a lungul timpului. Primul său automobile, un Peugeot 206, a fost distrus în totalitate la o cursă de maşini. Celelalte maşini pe care le-a deţinut, majoritatea marca BMW, au fost de asemenea avariate.

Cunoscut pentru scandalurile provocate

Iustin Covei a devenit faimos în Bănie pentru scandalurile în care a fost implicat. Avea doar 16 ani când s-a ales cu primul dosar penal, în mai 2003, fiind surprins la volanul unei maşini fără să deţină permis de conducere. A continuat cu un scandal de pomină, în ianuarie 2004, când el şi gaşca sa au luat cu asalt un bar din Craiova, înarmaţi cu bâte şi cuţite.

Dus la secţie, Covei s-a luat la ceartă cu oamenii legii, asistat de tatăl său, judecător la Curtea de Apel, şi unchiul lui, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel. Poliţistul care îl băgase în dubă a fost pedepsit de Iustin cu un pumn şi o ploaie de înjurături. Au urmat multe alte infracţiuni rutiere, comise de beizadeaua Iustin, unele soldate cu persoane rănite grav. În aprilie 2004, Iustin Covei a intrat cu motoscuterul într-o maşină a poliţiei.

Lui Covei i s-a întocmit atunci un nou dosar penal pentru conducere pe drumurile publice fără permis. Nimic nu l-a oprit însă pe tânărul Covei. În 2005 a dezbrăcat un aurolac, l-a fotografiat şi l-a plimbat cu o pubelă, ca să-şi amuze amicii. Drept pedeapsă, Iustin a petrecut câteva ore la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. Revelionul 2006 a venit cu un nou scandal, după ce fiul magistratului a înjunghiat o fată, în timp ce se aflau la o petrecere.

Tânăra a declarat că a fost un accident, iar Covei a scăpat de urmărirea penală. Câteva luni mai târziu, Iustin a bătut un bărbat în plină stradă, acesta având nevoie de 25 de zile de spitalizare, iar anul trecut a fost amendat pentru că a înjurat mai mulţi poliţişti.

Tatăl, cercetat din cauza fiului

Tatăl lui Iustin, Marin Covei, judecător la Secţia Civilă a Curţii de Apel Craiova şi-a sunat ieri –dimineaţă colegii şi a anunţat că nu va ajunge la serviciu. “A sunat şi a anunţat că îşi va lua o zi liberă din concediul rămas pentru că are o problemă personală”, a declarat magistratul Aurel Ilie, purtătorul Curţii de Apel Craiova.

image

Laborator de clonat carduri, descoperit într-un apartament din centrul Craiovei Foto: Florin Ardelean

Totodată, aceasta a precizat că nu ar exista reproşuri la adresa judecătorului Covei, întrucât codul deontologic al magistraţilor priveşte strict acţiunile proprii ale judecătorului, nu şi cele ale membrilor familiei acestuia. “Tocmai de accea acum, nu poate fi tras la răspundere pentru acţiunile membrilor familiei sale”, a adăugat judecătorul Aurel Ilie.

Şi-a ameninţat familia

Colegi magistraţi, care nu au vrut să le fie publicate numele, spun însă că “din punct de vedere moral, familia Covei este vinovată pentru abaterile grave ale fiului lor”. “Cred că era cazul să i se înfunde odată. Şi-a nenorocit întreaga familie. Ştiu că au încercat de nenumărate ori să-l ducă la un psiholog, dar a sărit să-i bată. Sper ca acum să i se facă cu adevărat o expertiză psihiatrică şi să se decidă”, a declarat un magistrat de la Curtea de Apel Craiova.

De altfel, un alt judecător, coleg cu magistratul Covei spune că acesta se plângea uneori că nu ştie ce să-I mai facă lui Iustin. “Îmi spunea că l-a dat afară din casă şi că nu i-a mai dat bani. A venit însă peste ei şi ia ameninţat că îi omoară.

Sincer, mi-a părut rău de ce I se întâmplă, pentru că îmi spunea că s-au îmbolnăvit de inimă rea şi el şi soţia”, ne-a spus magistratul. Şi unchiul său, Gheorghe Covei, procuror la Parchetul Curţii de Apel Craiova, se pare că suferea din cauza problemelor penale create de nepot. “După desele scandaluri, procurorul a refuzat să mai vorbească cu el, deşi îl îndrăgea tare mult”, spune o doctoriţă apropiată a familiei Covei.

Tatăl magistrat a fost în atenţia Consiliului Superior al Magistraturii în urmă cu patru ani, pe vremea când era preşedintele Secţiei Civile a Curţii de Apel Craiova, după ce Covei jr. înnebunise o ţară-n treagă cu infracţiunile comise şi nepedepsite. În septembrie 2005, judecătorul Marin Covei a făcut obiectul unor verificări de către Inspecţia generală a CSM, care s-a autosesizat, la presiunile mass-media, după ce acesta a mers cu un comisar de poliţie să măsoare urmele unui accident rutier în care era implicat Iustin Covei.

Magistratul Covei mai fusese cercetat de CSM pentru încălcarea deontologiei, însă inspectorii nu au găsit niciun indiciu în acest sens. Totuşi, judecătorul Covei a pierdut funcţia de şef al secţiei civile, nemaidepunându-şi candidature după ce i-a expirat mandatul, în acest moment fiind doar judecător la Secţia II Civilă şi Litigii de Muncă a Curţii.

Fiu de magistrat, asociat cu interlopii din Bănie

Oamenii legii au mai organizat percheziţii şi în cartierul Faţa Luncii, la casa lui Ion Călin, zis şi Nixon, unul din capii lumi interlope din Craiova, la Fulgerică, băiatul lui Silvian Ilie Filoti, zis şi Fulguţă, cel care conduce clanurile de rromi, şi Jan Marin Mihăilă, cumnatul lui Gigi Vadik Zavera, zis şi Gigioc. Oamenii legii cred că aceştia făceau parte din reţeaua de falsificatori de carduri condusă de Iustin Covei .

image

Ion Călin, zis Nixon, a fost arestat în faţa casei

După ce l-au reţinut pe Nixon, fiind acuzat de clonare de carduri şi de trafic de droguri, de la locuinţa sa au fost luate patru maşini de lux. Speriaţi de intervenţia mascaţilor, oamenii lui Nixon au fugit, sărind pe geam. Fulgerică şi Jan Marin Mihăilă sunt căutaţi în continuare de oamenii legii. În centrul oraşului, într-o  garsonieră ce aparţinea lui Nicola Roman, implicat şi el în cazul de faţă, jandarmii au dat ieri peste un adevărat arsenal: 124 de săbii şi cuţite, un pistol, o puşcă şi mai multe carduri clonate. În locuinţele lui Fulgerică şi Nixon, oamenii legii au găsit zeci de mii de euro, bijuterii, chitanţe, memory stick-uri, cd-uri, dvd-uri  şi extrase de cont.

„Prinţul” a fost prins, „Baronul” a scăpat

Un alt lider al “Reţelei Craiova” este Dragoş Dumitrescu, zis Baronu, în vârstă de 40 de ani. Ieri dimineaţă, în timpul descinderilor mascaţilor la casele membrilor reţelei, “Baronu” a fugit din locuinţa sa situată pe strada Brestei. Toţi cei pot ajuta poliţia pentru reţinerea lui Dragoş Dumitrescu sunt rugaţi să sune la 112.

Cazierul unei beizadele

aprilie 2002
A distrus un Oltcit pentru că nu i-a plăcut faţa şoferului. Dosarul penal a fost soluţionat cu neînceperea urmăririi penale (NUP)

mai 2003
A fost prins la volanul unui BMW neînmatriculat şi fără permis de conducere. Soluţia: NUP

ianuarie 2004
A atacat armat un bar, împreună cu 10 prieteni. Dus la Secţia 3 de Politie, Covei a lovit un subofiţer. A fost condamnat doar la trei luni de închisoare, cu suspendare şi 12 luni de supraveghere

februarie 2004
A provocat un grav accident rutier, conducand cu viteza excesiva un autoturism Mitsubishi neînmatriculat.  Soluţia: două luni de detenţie, dar tot cu suspendare.

aprilie 2004
A intrat cu un scuter într-o maşina a Poliţiei. A fost doar amendat

iulie 2004

A bătut un taximetrist căruia i-a luat şi staţia radio. Dosar soluţionat cu NUP

august 2005
A dezbrăcat un tânăr pentru a-l fotografia, apoi l-a băgat într-o pubelă. Tânărul şi-a retras plângerea, soluţia-NUP

ianuarie 2006
A fost acuzat că a înjunghiat o tânără, însă în timpul cercetărilor aceasta a declarat că totul a fost o greşeală. S-a dispus NUP, pentru că tânăra şi-a retras plângerea.

CITEŞTE DESPRE CEA MAI MARE REŢEA DE FALSIFICATORI DE CARDURI DIN BANAT, CARE A FURAT DIN CONTURILE A ZECI DE ITALIENI ŞI OLANDEZI :

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite