VIDEO Primii cămătari arestaţi în Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Primii cămătari arestaţi în Tulcea
VIDEO Primii cămătari arestaţi în Tulcea

Poliţiştii tulceni au organizat un flagrant în care au prins doi bărbaţi care terorizau o familie cerându-le bani.Viorel Curea, zis Uscatu, şi Ion Feraru au fost arestaţi în timp ce primeau bani de la o familie de oameni de afaceri din Tulcea.

Mai citeşte şi:
adevarul.es - Criza dezvoltă cămătăria prin Internet

EXCLUSIV VIDEO Cămătarii fac averi pe timp de criză: cum negociază cămătarii
VIDEO Când cămătăria aduce moartea
S-au sinucis de teama cămătarilor

Deşi au existat numeroase plângeri împotriva cămătarilor din Tulcea, pentru prima dată autorităţile locale au luat măsurile de rigoare, după un flagrant organizat sâmbătă seară.

În urmă cu mai multe luni, Viorel Curea a împrumutat o persoană din Tulcea cu suma de 37.000 de euro. Ulterior, prin ameninţări cu moartea şi chiar cu acte de violenţă, l-a determinat pe datornic la plata sumei de 5.200 de euro lunar, timp de 12 luni, cu titlu de dobândă.

Contract fals

După un timp, l-a obligat pe cel în cauză să încheie un contract de împrumut în valoare de 50.000 de euro, cu 13.000 de euro mai mult faţă de suma reală. De asemenea, în cursul lunii iunie 2009, prin ameninţare, a determinat-o pe soţia părţii vătămate să-i înmâneze suma de 300 de euro reprezentând camătă.

În „schemă“ a intrat şi un alt interlop tulcean, Ion Feraru, care pretindea că vrea să-i ajute pe cei doi soţi. Acesta le spunea că celălalt e un om fără scrupule şi că îi împrumută el cu bani ca să plătească datoria.

„Oamenii nu aveau altă scăpare şi deveneau datori la doi cămătari în loc de unul, pentru că celălalt accepta banii, care erau tot ai lui, dar mărea între timp dobânda şi tot nu era nicio scăpare“, a explicat unul dintre anchetatori modul de operare.

image

Viorel Curea a fost prins lângă maşina personală



Disperaţi, oamenii s-au hotărât să apeleze la Poliţie. Sâmbătă seară, Uscatu a fost surprins încercând să determine părţile vătămate să-i plătească suma de 15.000 de  euro din totalul de 50.000 de euro. El a fost reţinut de poliţişti îmbrăcaţi în civil, fără să opună rezistenţă. Feraru a fost prins în apropiere, după ce a încercat să fugă.

Poliţiştii sunt siguri că mai există şi alte persoane care au avut astfel de probleme şi le solicită acestora să depună plângeri. Cămătarii au fost arestaţi pentru 29 de zile.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/final_santaj_cv_fi-a1e67efeb.flv width=400 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite