VIDEO Preşedintele Indoneziei, reînvestit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Preşedintele Indoneziei, reînvestit
VIDEO Preşedintele Indoneziei, reînvestit

Preşedintele indonezian Susilo Bambang Yudhoyono a fost învestit marţi, la Jakarta, pentru un al doilea mandat de cinci ani în fruntea statului aflat pe locul patru în lume din punct de vedere al populaţiei.

Aflat în fruntea celei mai mari ţări musulmane din lume din octombrie 2004, fostul general Yudhoyono (60 de ani) a fost ales cu uşurinţă încă din primul tur al alegerilor prezidenţiale din luna iulie. La rândul ei, formaţiunea din care provine a câştigat alegerile legislative în luna aprilie.

Yudhoyono este creditat cu meritul de a fi stabilizat Indonezia, după anii de tulburări care au urmat căderii dictaturii în 1999, fiind apreciat în egală măsură şi pentru sănătatea economică a acestui stat, care va înregistra în acest an o creştere economică de 4%, în ciuda crizei economice.

Yudhoyono a promis creşterea economică a ţării şi că va construi o democraţie veritabilă în Indonezia. Noul preşedinte a zis că Guvernulva continua să apere drepturile omului şi să lupte cu orice formă de discriminare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite