VIDEO Bunici de împrumut pentru Ana Porgras

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Povestea gimnastei „adoptată“ de lotul olimpic de gimnastică, după ce părinţii au plecat de lângă ea, a impresionat o familie de pensionari. Soţii Muşat din Galaţi s-au oferit să-i fie „bunici” gimnastei de 16 ani pe perioada vacanţelor şcolare.

Mai citeşte şi:


Povestea copilăriei nefericite a Anei Porgras (16 ani), singura gimnastă din România medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de la Londra din acest an, le-a mers la inimă unor oameni simpli din Galaţi. Dumitru şi Vasilica Muşat, mişcaţi de povestea pe care au citit-o zilele trecute în „Adevărul”, au decis să o primească în casa lor pe campioană. Ei şi-ar dori ca Ana să -şi petreacă vacanţele în familia lor, chiar în oraşul în care gimnasta s-a născut.

„Ştie Dumnezeu  şi ajunge!”

Au acceptat cu mare greutate să le fie făcută publică generozitatea. „Nu aş vrea să ştie lumea, nu pentru asta ne-am oferit. Ştie Dumnezeu şi ajunge. Dar dacă astfel le poate veni vreo idee şi autorităţilor, atunci, cu plăcere. M-aş bucura enorm ca oameni cu bani să poată face mai mult pentru această fată minunată”, a spus Vasilica Muşat.

Soţii Muşat sunt oameni simpli, pensionari după o viaţă muncită în combinatul siderurgic. Locuiesc într-un apartament cu trei camere. Una dintre ele este liberă şi şi-ar dori s-o vadă pe Ana în casa lor, fericită ca şi cum ar fi în vizită la bunici.

image

Vasilica Muşat are uşa deschisă pentru Ana Porgras

„Respectul nostru pentru acest copil a crescut după ce i-am aflat povestea din ziar. Eu citeam în bucătărie şi soţul în sufragerie, culmea e că amândoi am avut aceeaşi idee, ne-am gândit la acelaşi lucru. Din puţinul nostru, să-i oferim Anei tot ce putem. Să-i mai alinăm din depărtarea faţă de părinţi. Să-i fim prieteni sau un fel de bunici”, ne-a mărturisit Vasilica Muşat. „A reuşit, cu toate piedicile sorţii, să facă minuni în sport şi să fie şi un copil cu rezultate excelente la învăţătură. Ne-am bucura să o avem în casa noastră”, a continuat femeia.

Crescută doar de mamă

Ana Porgras s-a născut la Galaţi, în anul 1993. A avut o copilărie grea, fiind crescută numai de mamă de la vârsta de opt ani, după ce tatăl ei şi-a părăsit familia. În urmă cu trei ani, mama Anei a plecat la muncă în Italia, iar fata a rămas, la numai 13 ani, a nimănui. A fost „adoptată” de lotul olimpic de gimnastică de la Deva şi a întrerupt legăturile cu Galaţiul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite