VIDEO Familiile jurnalistelor închise în Coreea cer Phenianului clemenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familiile jurnalistelor condamnate ieri la 12 ani de închisoare în Coreea de Nord au cerut clemenţă guvernului de la Phenian.

Citiţi şi
Coreea de Nord: 12 ani de muncă forţată pentru două jurnaliste americane
Monarhia comunistă din Coreea de Nord


Rudele Laurei Ling (32 de ani) şi ale Eunei Lee (36 de ani) au spus luni, într-o declaraţie comună, că Ling are "probleme medicale serioase" care se vor înrăutăţi dacă va fi întemniţată. De asemenea, Ling ar avea o fetiţă de patru ani care "începe să fie îngrijorată că nu îşi mai vede mama", potrivit Associated Press.

Familiile celor două jurnaliste s-au declarat "şocate şi devastate" de sentinţa nord-coreenilor şi a cerut justiţiei din acest stat să dea dovadă de "compasiune" şi să le elibereze pe cele două.


"Credem că cele trei luni pe care le-au petrecut deja în închisoare, aproape lipsite de orice comunicare cu familiile lor este suficient", au spus cele două familii.

"Nu ştim ce s-a întâmplat de fapt pe 17 martie, dar dacă s-au perindat la graniţă fără permisiune, ne cerem noi scuze în numele lor şi suntem siguri că şi ele au făcut-o", se mai arată în declaraţie.

Cele două jurnaliste cu cetăţenie americană care fuseseră arestate în martie pentru intrare ilegală în Coreea de Nord au fost condamnate ieri la 12 ani de muncă silnică. Ele lucrau pentru postul american Current TV şi au fost arestate în timp ce pregăteau un reportaj lângă  graniţei dintre cele două Corei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite