VIDEO Naista Petruţa, elevă tenace şi ambiţioasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Naista Petruţa, elevă tenace  şi ambiţioasă
VIDEO Naista Petruţa, elevă tenace şi ambiţioasă

Petruţa Cecilia Dorca, tânăra de 28 de ani, din Sibiu, care a impresionat până la lacrimi Germania interpretând la nai piesa „The Lonely Sheppard“ la o emisiune-concurs de la RTL, spune că a învăţat limba germană tocmai pentru a putea intra in competiţie şi pentru a-şi ajuta mama şi sora bolnavă.

„Prima oară m-am gândit că trebuie să particip şi eu la emisiune când am ajuns în Germania, acum un an şi jumătate. Nu ştiam germană, aşa că m-am apucat să învăţ. Sper să ajung în finală şi să câştig“, a spus Petruţa Dorca.

Dacă va trece şi de următoarea etapă de preselecţie, la care participă peste 30 de concurenţi, va ajunge în semifinala concursului „Das super talent 2009“ („Supertalent”). Premiul cel mare pus în joc de televiziunea germană este de 100.000 de euro.

Mândria liceului

Foştii profesori ai Petruţei de la Liceul de artă din Sibiu sunt foarte fericiţi că fosta elevă îşi confirmă talentul în faţa întregii lumi. „Ea era foarte tenace şi ambiţioasă. Petruţa şi sora ei Lorena veneau dintr-o familie cu o situaţie materială grea. Mama lor a crescut singură cinci copii, dar şi-a găsit întotdeauna timp să vină la şcoală când a fost vorba despre fetele ei“, povesteşte Rodica Radu, profesoară de pian.

Şi directoarea adjunctă a Liceului de artă, Daniela George, a avut-o elevă pe Petruţa şi-şi aminteşte de ea ca fiind o fire foarte ambiţioasă. „A absolvit în anul 2000. A crescut la noi în şcoală şi s-a format. Era talentată, perseverentă şi a iubit muzica. Întreba de ce nu are nota cutare. Destinul a ajutat-o şi a adus-o într-un context favorabil.“, a spus Daniela George, director adjunct la Liceul de artă.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/octombrie/petruta modificat.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite