VIDEO Pericole pe patru roţi: vitezomanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Pericole pe patru roţi: vitezomanii
VIDEO Pericole pe patru roţi: vitezomanii

Oameni de afaceri, politicieni, sportivi, manelişti şi beizadele. Acestea sunt principalele categorii din care provin „şoferii-pericol“.Manelistul Nicolae Guţă este ultimul care a intrat în galeria şmecherilor la volan, după ce a fost prins cu 152 de kilometri pe oră, într-o localitate din judeţul Sibiu. CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE!

Mai citeşte şi:

Peste 1.000 de oameni mor, în fiecare an, în accidentele produse din cauza vitezei excesive, pe şoselele din România.
„Vedetele” zilei se cred însă în afara statisticilor.

În această vară, omul de afaceri George Copos, fotbaliştii Claudiu Răducanu şi Cristian Tănase, fiul fostului premier Adrian Năstase şi manelistul Nicolae Guţă au rămas fără permisele de conducere pentru că au depăşit cu peste 50 de kilometri la oră viteza legală.

Pentru câteva luni, aceşti potenţiali criminali nu mai reprezintă un pericol pe drumurile publice. Lista „şmecherilor” este însă mult mai lungă.

În iarnă, Cristian Adomniţei - fostul ministru al Educaţiei, şi Vasile Turcu, unul dintre acţionarii echipei de fotbal Dinamo, au fost surprinşi conducând ca la raliu. Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a scăpat, în februarie, doar cu o amendă. Avea 154 de kilometri pe oră pe autostrada Bucureşti – Piteşti, limita legală fiind de 130 de kilometri pe oră.

Celebru este şi cazul lui Cornel Penescu, finanţatorul echipei FC Argeş, care se lăuda că maşinile sale nu pot merge sub 200 de kilometri pe oră.  De la începutul anului, pe lângă aceste „celebrităţi”, poliţia a reţinut alte peste 17.000 de permise, doar pentru viteză.

„Se cred intangibili“

image

13 august 2009: Fotbalistul Claudiu Răducanu de la Gaz Metan Craiova -  205 km/oră pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, (limita legală: 130 km/h)



„Poliţia a desfăşurat mereu acţiuni pentru prevenirea accidentelor produse din cauza vitezei sau a altor factori. Astfel că nu datorită controalelor a crescut numărul permiselor suspendate şi al amenzilor pentru aşa-zisele vedete. Cei care au înţeles că respectând regulile de circulaţie îşi protejează vieţile merg prudent. Cei mai „şmecheri” cred că lor nu li se poate întâmpla nimic şi, mai mult, cred că ei sunt intangibili. Poate li s-a urcat vedetismul la cap. Ei bine, dacă sunt prinşi încălcând legea vor fi sancţionaţi în consecinţă, pentru că nu se pun numai pe ei în pericol, ci şi pe alţi participanţi la trafic”, a declarat, pentru „Adevărul“, şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere, comisarul-şef Lucian Diniţă.

Acţiuni în forţă

image

16 august 2009: Fotbalistul Cristian Tănase de la FC Steaua – 107km/oră pe DN7, în localitatea argeşeană Drăganu (limita legală: 50 km/h)


Potrivit rapoartelor Direcţiei Rutiere, de la începutul anului până în data de 24 august, 137.217 de şoferi au rămas fără permise de conducere, dintre care 17.216 pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/oră. Tot pentru depăşirea vitezei,  în aceeaşi perioadă au fost aplicate 619.903 de amenzi.

image

4 martie 2009

: Cristian Adomniţei, fostul ministru al Educaţiei - 155 km/oră pe DE 581, la ieşirea dintr-o localitate vasluiană (limita legală: 50 km/oră)

image

28 februarie 2009

: Vasile Turcu, unul dintre acţionarii clubului de fotbal Dinamo Bucureşti - 187 km/h  pe Autostrada Bucureşti-Piteşti (limita legală: 130 km/oră)

„Manelizare generală“

image

Florin Tudose


psihiatru

image

22 august 2009: Manelistul Nicolae Guţă - 152 km/h pe DN 1 în judeţul Sibiu (limita legală: 100 km/oră)


Medicul psihiatru Florin Tudose vorbeşte în termeni duri despre comportamentul acestor „pseudovedete” la volan. „Este o formă de manifestare a complexului puterii, putere tradusă de obicei în bani, prin care îşi arată dispreţul faţă de ceilalţi, mai săraci şi mai puţin puternici ca ei. Aceşti indivizi n-au ce să etaleze - n-au vreun talent deosebit, n-au valori reale demne de admiraţia celorlalţi, au primit totul de-a gata, fără vreun efort din partea lor - aşa că îşi arată puterea, hărţuin­du-i pe ceilalţi în trafic, aratând că sunt peste ei, că-i pot călca în picioare fără să le pese. Este o manelizare generală a comportamentului la volan”, a declarat Florin Tudose.

image

20 iunie 2009: Omul de afaceri George Copos (dreapta) - 200 km/oră,pe Autostrada Bucureşti – Piteşti (limita legală:130 km/h)


Un singur caz iese din tiparul descris mai sus de medicul psihiatru, cel al fotbalistului Claudiu Răducanu, prins de două ori în aceeaşi zi conducând fără carnet. „Aici avem de-a face cu un caz patologic. Este ilustrarea supremă a proverbului «Prostul dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul”, a conchis Florin Tudose.

Beizadea pe terasă

image

BMW-ul lui Cristian Pitulescu a rănit cinci persoane care se aflau pe terasa barului Azzuro din Capitală  Foto:L. Muntean



Ieri-seară, Cristian Pitulescu (29 de ani) a intrat cu maşina pe terasa barului Azzuro din cartierul bucureştean Drumul Taberei şi a rănit cinci persoane. Tânărul îşi luase permisul de conducere în 2006 şi avea deja 20 de sancţiuni contravenţionale.

Victimele sale au fost transportate la Spitalul de Urgenţă, dar sunt în afara oricărui pericol. Pe numele lui Cristian Pitulescu a fost deschis un dosar penal.

NICOLAE GUŢĂ



CLAUDIU RĂDUCANU

REALITATEA.NET - Claudiu Răducanu, prins fără permis şi cu 205 km/oră, pe Bucureşti-Piteşti

GEORGE COPOS



CRISTIAN ADOMNIŢEI



VASILE TURCU

REALITATEA.NET - Vasile Turcu, acţionarul FC Dinamo, a rămas fără permis pentru trei luni

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite